Gorana Bosančić, predsjednik Aktiva žena SNSD-a Prijedor najavila je danas na pres konferenciji da će Osnovna škola “Petar Kočić”, čiji je ona direktor, biti rekonstruisana, za šta je iz sredstava Vlade Srbije izdvojeno 200.000 evra.

-Doznačili su 200.000 evra za rekonstrukciju centralnog objekta Osnovne škole “Petar Kočić” u Prijedoru. To su sredstva koja će se koristiti za sanaciju i dogradnju sportskih terena, koje ova škola nema. Zatim, uslijediće rekonstrukcija jednog dijela unutar škole, koji spaja takozvanu malu sa velikom školom, gdje postoji stakleni krov, koji nam dugi niz godina pravi probleme. Taj krov će biti zamijenjen i u tom dijelu dogradiće se jedna prostorija koja će služiti ili kao produženi boravak ili za neku drugu namjenu. Objekat koji se nalazi ispod tog krova i koji služi kao višenamjenska sala. takode će biti rekontruisan – pojasnila je Bosančićeva.

Prema njenim riječima, centralni objekat ove škole je dotrajao. Potrebna je i obnova stolarije, učioničkog prostora, kao i rekonstrukcija mokrih čvorova. Više puta su se, kako kaže Bosančićeva, obraćali nadležnima za ovaj problem, koji traje već sedam godina. Zato su i aplicirali na javni poziv Vlade Republike Srpske za raspodjelu sredstava, koje je Vlada Srbije doznačila za rekonstrukciju škola u Srpskoj.

-U svaki grad su otišla ta sredstva. Drago mi je da je u Prijedoru baš naša škola dobila ta sredstva. Sve tri gradske škole, bile su obuhvaćene nekom rekontrukcijom u proteklom periodu, naša ne. Svi o OŠ .Petar Kočić“ u ovom gradu misle da je to nova škola, ali je taj objekat dotrajao – dodala je Bosančićeva i zahvalila se Vladi RS i Srbije, kao i Gradskoj upravi Prijedor uz čiju pomoć će biti realizovan ovaj projekat

U Osnovnoj školi “Petar Kočić” u školskoj 2018/2019. godini nastavu je pohađalo 1.187 učenika raspoređenih u 52 odjeljenja.

M.Š./Kozarski