Austriski istražioci otkrili su uzrok stravične eksplozije u zgradi u Beču u kojoj je prošlog četvrtka poginula Ana Borojević (29), majka dvoje maloljetne djece iz Velike Plane.

Naime, istraga je pokazala da je Anin komšija, Danijel S. (22), koji je takođe poginuo u jezivoj nesreći, namjerno raznio zgradu!

Kako prenose mediji, najprije se sumnjalo da je do eksplozije i urušavanja dijela zgrade došlo zbog curenja gasa. Međutim, utvrđeno je da je mladić namjerno napravio stravičnu havariju.

– Utvrđeno je da se eskplozija dogodila u stanu Danijela S. Ovaj mladić je bio kuvar, a nekoliko dana prije tragedije izgubio je posao – prenose izvori bečkih medija.

Kako kažu, Danijelu je otkaz jako teško pao.

– Zbog toga se sumnja da je namjerno izazvao nesreću u namjeri da izvrši samoubistvo – kaže izvor bečkih medija.

Da ipak nije u pitanju slučajna nesreća, govore i tragovi prikupljeni na licu mjesta pogibije Srpkinje i Danijela.

– Instalacije gasa u zgradi su nedavno pregledane i nije ustanovljen nijedan problem ili kvar. Takođe, detonacija je najviše razorila Danijelov stan – kaže izvor iz policije, piše Blic.

Ana se u trenutku strahovite eksplozije nalazila u svom stanu, u dječjoj sobi.

– Zidovi su se obrušili na nju i zatrpali je. Njena djeca, dva dječaka, srećom su preživila – rekao je izvor iz policije.

Anin mlađi sin je u trenutku eksplozije bio u kupatilu, a stariji je shvatio da se nešto strašno dešava, pa je došao po njega i odmah ga izveo iz stana.

– Njima su komšije pomogle da se izvuku iz ruševine, ali njihova majka je satima kasnije pronađena ispod obrušenih zidova… – rekli su iz bečke policije za medije.

Srpskainfo