Poznati košarkaš Nikola Mirotić danas je u Podgorici potpisao peticuju protiv otimanja svetinja Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori, saopšteno je iz Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

– Nikola Mirotić, izuzetan čovjek, dobrotvor i jedan od najtalentovanijih i najboljih igrača košarke iz Crne Gore i, uopšte sa ovih prostora, sa suprugom Ninom danas je pokazao savjesnost hrišćanina, odgovornost i ljubav prema Bogu i svetinjama Božijim i dao svoj potpis protiv otimanja svetinja naše Svete Crkve – navodi se u saopštenju.

U saopštenju se napominje da je Mirotić, nakon završene veoma uspješne sezone u NBA ligi i nastupajuće ljetnje pauze, sa suprugom došao u Crnu Goru i posjetio rodni grad Podgoricu, “kao i Saborni hram Hristovog Vaskrsenja, kako to često i čini”.

U posjeti Hramu, bračni par Mirotić dočekao je starješina Sabornog hrama protojerej-stavrofor Dragan Mitrović, poželjevši im dobrodošlicu.

Peticuju protiv otimanja svetinja SPC u Crnoj Gori, koja je pokrenuta na Trojičindanskom saboru 15. juna, do sada je potpisalo više od 60.000 građana Crne Gore.

Peticija može da se potpiše do 12. jula, Petrovdana, u svim parohijama SPC u Crnoj Gori.

SRNA/RTRS