U Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) sutra se očekuje sunčano i veoma toplo vrijeme, a poslije podne pljuskovi i jak vjetar, koji u istočnoj Posavini i Semberiji može imati olujne udare.

Ujutro će preovladavati pretežno vedro uz ponegdje malu i umjerenu oblačnost na zapadu i sjeveru, a tokom dana sunčano i veoma toplo, ponegdje i vruće, izraženije na istoku i jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Oko podneva će rasti oblačnosti na sjeveru, a popodne će biti uslova da bude pljuskova u tom regionu, izraženije uz rijeku Savu u centralnom dijelu Posavine i Semberiji.

Prema večeri i noći u zapadnoj polovini zemlje biće pljuskova i grmljavine, dok će od centralnih predjela prema istoku i jugu biti suvo.

Najviša dnevna temperatura od 30 do 37, na planinama od 25 stepeni Celzijusovih.

Vjetar umjeren zapadni i jugozapadni, a ponegdje na sjeveru i sjeveroistoku Bosne poslije podne su mogući povremeno jaki udari vjetra, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Temperatura u 14.00 časova: Bjelašnica 19, Čemerno 24, Han Pijesak 26, Sokolac, Kalinovik, Ivan Sedlo 27, Novi Grad, Nevesinje 30, Rudo, Foča, Srebrenica, Livno, Sanski Most 31, Istočno Sarajevo, Srbac, Prijedor, Šipovo, Bileća, Mrkonjić Grad, Višegrad, Ribnik, Bugojno, Grude, Sarajevo, Tuzla 32, Bihać, Gradačac, Banjaluka, Bijeljina, Nova Topola, Doboj, Zvornik, Trebinje 33, Brčko 34, Mostar 36 stepeni Celzijusovih.

SRNA/Srpskainfo