U stravičnoj saobraćajnoj nesreći, koja se dogodila noćas, smrtno su stradala tri mladića od 24 i 25 godina, u mjestu Kukulje kod Srpca. Od siline udara, automobil u kojem su bili potpuno je uništen.

Uobičajenu ljetnju noć u mjestu Kukulje kod Srpca prekinuo je stravičan udar automobila u kojem su, vraćajući se iz izlaska, poginula trojica mladića – dvadesetčetvorogodišnji Milan Golubović i Saša Kudra i dvadesetpetogodišnji Mišo Vujmilović.

Oko 3 časa i 30 minuta trojica mladića u velikoj brzini iz pravca Srpca sletjela su u kanal i udarila automobilom u most.

O silini udara svjedoče mještani. Most u koji su mladići udarili vodi do kuće Dragoljuba Cerovca. Sa automobila je otpao i točak koji je prekinuo dovod struje i oštetio crijep na obližnjem domaćinstvu.

– Udarilo je kao da je udario grom. Tako je to bilo strahovito – kaže Dragoljub.

O razmjeri nesreće i silini udara svjedoče i kadrovi automobila koji je doslovno uništen i iz kojeg je uz motor ispao pokazivač brzine, ali i akumulator koji je takođe smrskan.

Dežurni tužilac obavio je uviđaj, a uzrok nesreće tek će da bude utvrđen.

– Tužilac je naložila da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere radi utvrđivanja svih okolnosti saobraćajne nesreće kao i potrebna vještačenja – istakla je Maja Đaković Vidović, službenik za odnose s javnošću Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Mještani Kukulja nadležne upozoravaju na crnu statistiku na krivini u kojoj su stradali i mladići iz Laktaša. Kažu, od obnove i proširenja puta, krivina je postala crna tačka.

– Tu je, na potezu od 400 – 500 metara, sedam života završilo – naglašava mještanin Goran Brkić.

Zbog pogibije trojice mladića tuguju Laktaši. U ovoj opštini otkazane su sve manifestacije.

Dan njihove sahrane na teritoriji opštine biće proglašen Danom žalosti.

RTRS