Da li koristite pravu kremu za vaše lice?

BB kreme postale su veoma popularne kod žena za jako kratko vreme jer su dizajnirane da obnove kožu koja je oštećena brojnim kozmetičkim tretmanima.

Iako su se mnogi navikli na BB kreme, na tržištu su se pojavile i one sa drugim oznakama kao što su CC, DD, PP i EE.

Svaka od njih je specifična i odgovara posebnoj vrsti kože.

Pogledajte koja krema je najbolja za vašu kožu:

Foto: Profimedia, Alamy

Foto: Profimedia, Alamy

BB krema

Ova krema će hidrirati kožu lica i ublažiti njnene iritacije, ali ne može da ukloni druge supstance za hidrataciju. Odgovara svakom tipu kože.

CC krema

Ove kreme su razvijene kako bi “oživele” crvenu ili bledu kožu lica. Sadrže elemente koji čine da kožaizgleda sveže i daju joj glatku teksturu. Nisu dobra opcija za ljude koji imaju masnu ili problematičnu kožu.

DD kreme

Ove kreme štite kožu i predstavljaju dobru zaštitu od sunca. Međutim, trebalo bi da se nanose u maloj količini jer mogu da blokiraju pore. Najefikasnije su kada se nanose na stariju kožu.

PP kreme

Ovo je baza za stavljanje šminke. Silikonske čestice koje se nalaze u ovim kremama popunjavaju nejednake delove kože i čine je glatkom. Ove kreme su dobre za bilo koji tip kože, ali ih treba koristiti zajedno sa drugim proizvodima.

EE kreme

Ove kreme obnavljaju kožu i sa nje uklanjaju mrtve ćelije. Takođe, štite kožu od sunca i hidriraju je. Pojedine čak kombinuju zaštitu protiv ultraljubičastih zraka i akni. Ne treba ih koristiti često i ne preporučuju se osobama koje imaju tanku ili osetljivu kožu.

(Telegraf.rs)