All-focus

Reagovanje Opštine Herceg Novi povodom teksta ODRAZ PRIMITIVIZMA Uvredljiva poruka za Srbe na molu u Đenovićima koji je naš portal preuzeo od srpskainfo.com

Reagovanje prenosimo u cjelini

Reagovanje Opštine Herceg Novi

OSUDA VANDALSKOG ČINA KOJI JE UVREDA ZA SVE GRAĐANE

Povodom medijiskih objava u vezi sa grafitom u Đenovićima, Opština Herceg Novi najoštrije osuđuje počinioce koji su ispisali uvredljivi grafit u Đenovićima.

Ovaj sraman, vandalski čin predstavlja udar na našu tradiciju multukulturalnosti i međusobnog poštovanja, uvredu za sve građane Herceg Novog, među kojima je veliki broj onih srpske nacionalnosti. Natpisi sa šovinističkim porukama nedopustivi su Herceg Novom, gradu koji raširenih ruku dočekuje ljude svih naroda i nacionalnosti.

Opština Herceg Novi je preduzela mjere da natpis bude uklonjen. Takođe, zahtijevaćemo od Uprave policije da otkrije ko stoji iza ovog prekršaja i kazni počinioce.

Važno je istaći da ovaj, pojedinačni slučaj narušavanja javnog reda i mira predstavlja loš presedan u zajedinici koju odlikuje skladan suživot građana različitih nacionalnih i konfesionalnih opredjeljenja.

Ovim putem se izvinjavamo svim građanima i gostima našeg grada.

Posebno izvinjenje upućujemo pripadnicima srpske nacionalnosti, u ime grada koji je mnogima dom, koji je prva opština nosilac ordena Svetog Save prvog reda i godinama ostaje prepoznat kao jedna od omiljenih destinacija građana Srbije.

 

OPŠTINA HERCEG NOVI

 

PREDSJEDNIK OPŠTINE                                                   POTPREDSJEDNIK OPŠTINE

Stevan Katić                                                                         Miloš Konjević