U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje promjenjivo oblačno i svježije vrijeme, a pljuskovi su mogući u drugom dijelu dana.

Ujutro se očekuje oblačno i suvo vrijeme, samo ponegdje može biti slabih padavina. Tokom dana preovladavaće promjenjivo oblačno sa sunčanim intervalima, ali svježije vrijeme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

U drugom dijelu dana na jugu će biti češćih pljuskova s grmljavinom, a prema večeri padavine se mogu očekivati u centralnim krajevima i na sjeveru.

Uveče i u noći između ponedjeljka i utorka biće svježe sa slabom mjestimičnom kišom, osim na jugu.

U prvom dijelu dana na sjeveru će duvati slab do umjeren istočni vjetar, a u Hercegovini zapadni. Poslije podne će na sjeveru i zapadu jačati vjetar sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura vazduha od 13 do 18, na planinama 11 i više, na jugu do 20, a najviša dnevna od 24 do 29, u planinama oko 20, na jugu do 32 stepena Celzijusova.

Nestabilno vrijeme, ali osjetno svježije očekuje se narednih dana. Kiše, pljuskova i grmljavine u pojedinim krajevima biće u utorak, 9. jula, kada će najviša dnevna temperatura vazduha biti između 18 i 23 stepena, na jugu do 29, a u planinskim krajevima oko 14 stepeni.

Slično vrijeme očekuje se i u srijedu, 10. jula, kada će prema večeri na jugozapadu i istoku biti izraženijih pljuskova i grmljavine. Najduže će se suvo vrijeme zadržati na sjeveru i sjeveroistoku. Najviša dnevna temperatura od 20 do 24 na sjeveru, na jugu do 28, u centralnom planinskom pojasu od 14 do 18 stepeni.

U noći između srijede i četvrtka, 11. jula, u mnogim krajevima doći će do razvedravanja, što će usloviti izraženiji pad temperature, te jutarnju maglu oko rijeka i po kotlinama. Tokom dana preovladavaće sunčano, ali svježije. Temperatura vazduha postepeno će rasti. Najviša dnevna od 19 do 24 na sjeveru, na jugu do 29 stepeni, dok će u centralnom planinskom pojasu biti svježije.

SRNA/Srpskainfo