Nakon što su dvojica maskiranih pljačkaša naoružanih pištoljima onesvijestili čuvara koji je stajao ispred poslovnice PBZ-a u sklopu “Super Konzuma” na Črnomercu u Zagrebu, policajac u civilu koji se slučajno zatekao u banci bez razmišljanja je jurnuo na njih kao furija vičući “policija”.

Iz snimki nadzornih kamera vidljivo je da policajac, mada je u trku izvukao oružje, ne upotrebljava u zatvorenome prostoru već pljačkaše pokušava zaustaviti samo rukama i nogama, piše Jutarnji list.

Nakon što je između njega i jednoga od razbojnika uslijedilo šaketanje, policajac ga lijevim high-kickom pokušava pogoditi u glavu, međutim pljačkaš tijelom ublažava udarac koji ga ne uspijeva srušiti, već nastavljaju trčati prema zapadnom izlazu iz “Super Konzuma”, a policajac trči za njima. Svi u rukama drže pištolje.

Epilog je uslijedio na zapadnom parkirkingu ispred centra kada policajac trčeći za njima puca u zrak, no niti to ih ne zaustavlja u njihove trku prema biciklima koje su parkirali na sjevernome dijelu zapadnoga parkinga.

Jedan od pljačkaša uspijeva pobjeći dok drugoga policajac hvata, te se počinju hrvati. Prilikom hrvanja jedan od pištolja, ili policajčev ili pljačkašev, je opalio te je pljačkaš ranjen u području ramena. Policajcu pomoć pružaju građani te zajedno savladavaju snažnoga pljačkaša koji se uprkos činjenici da mu na leđima kleče trojica muškaraca odbija predati.

Međutim, policajac mu uspijeva staviti lisice. Pljačkaša je metak samo lakše okrznuo, te je nakon saniranja povrede odveden u prostorije kriminalističke policije na ispitivanje.

Pljačkaš je uprkos odbijanju bilo kakvoga razgovora s istražiocima identifikovan, te je utvrđeno da se radi o osobi koja je od ranije poznata radi djela s elementima nasilja. Za njegovim kompanjonom još uvijek se traga.I dok zagrebačka policija još uvijek intenzivno traga za jednim od razbojnika, kriminalisti su njegovog kompanjona, koji je i ranjen prilikom hapšenja povezali s još jednom pljačkom.Naime, Nikolu L. (31) policija sumnjiči da je s još jednom nepoznatom osobom, i to prema istom scenariju, izvršio i razbojništvo u poslovnici RBA u Froudeovoj ulici u novozagrebačkom Sigetu.

Izvor: avaz