U centralnom dijelu grada, u ulicama kod Sportske dvorane, Elektrodistribucije, Doma za starija lica, na snazi je izmjena režima saobraćaja. Ulice koje su donedavno bile dvosmjerne, postale su jednosmjerne. Na ovaj način Prljedorčani će dobiti novih stotinjak parking mjesta.

Aleksandar Jeftić. šef odsjeka za saobraćaj i parkinge u gradskoj upravi, napominje da je u proteklom periodu bilo i dosta zahtijeva za povećanjem broja parking mjesta. Smatra da je ovo jedan od načina da se dijelom pokuša riješiti taj problem. Postavljena je i adekvatna signalizacija i obaviještene nadležne institucije a slijedi i obilježavanje parking mjesta.

Za sada taj dio neće biti pod naplatom. “Ovdje po nekoj našoj računici očekujemo između 80 i stotinu parking mjesta tako da će to značajno doprinijeti povećanju ove usluge i to baš sad u ovom ljetnom periodu kad se traži parking mjesto više”, kaže Jeftić. Izmjena prvenstva prolaza urađena je na raskrsnici ulica Kozarske, Pašinački i Omladinski put u pravcu Pašinca. Na ovim potezima kroz ove izmjene postavljeno je 12 novih saobraćajnih znakova.

Kozarski