Srpska lista ocijenila je danas da je Priština hapšenjem direktora OŠ “Mladen Marković” iz Vitine Trajana Trajkovića i Tehničke škole u Vrbovcu Bobana Dajića u pitanje dovela pravo srpskog naroda na obrazovanje, čime je “u svijet još jednom uputila pravu sliku o prirodi ovdašnjeg društvenog i političkog sistema”.

Srpska lista je u saopštenju najoštrije osudila hapšenje dvojice direktora srpskih obrazovnih institucija i upozorila da su njih dvojica život posvetili odgajanju i obrazovanju mladih i da ne zaslužuju ponižavajući tretman kakvom su izloženi.

Od međunarodnih organizacija Srpska lista traži da najhitnije reaguju i stanu u zaštitu Srba.

– Ovakav tretman prema uglednim predstavnicima našeg naroda stvara opštu atmosferu nespokoja i nikako ne doprinosi međunacionalnom pomirenju – naglašava se u saopštenju.

Iz Srpske liste poručuju da se ne smiju dozvoliti da napadi na Srbe postanu dozvoljen način za sticanje političkih poena u Prištini i da stoga međunarodni predstavnici treba da konačno zauzmu čvrst i principijalan stav prema ovakvim nedopustivim incidentima.

Kosovska policijska služba saopštila je da su juče na administrativnom prelazu Bela zemlja na putu Bujanovac-Gnjilane uhapšena dvojica Srba pod sumnjom da su počinili krivično djelo špijunaža.

Dvojici direktora obrazovnih institucija po srpskom sistemu određen je policijski pritvor u trajanju od 48 sati.

SRNA/RTRS