Policija u Istočnom Sarajevu uhapsila je jedno lice u čijem stanu je pronađeno i zaplijenjeno više od 40 kilograma droge, novac i mobilni telefoni.

Nezvanično saznajemo da je riječ o Emiru Selimoviću iz Kantona Sarajevo, koji je iznajmio stan u Hilandarskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu.

Osumnjičeni je već nekoliko mjeseci intezivno praćen, da bi sinoć oko 22 časa izvršen upad u njegov iznajmljeni stan. Zaplijenjeno je više od 40 kilograma droge, novac i mobilni telefoni.

– Pronađeno je 15,50 kilograma opojne droge marihuana, 6,50 kilograma opojne droge spid 1,39 kilograma opojne droge takozvane MDMA, 22 kilograma supstance koefein i 7.000 tableta esktazija – naveo je načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac.

Uhapšeni je tokom dana predat Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu.

Istočno Sarajevo - zašlijenjena droga (Foto: RTRS)

– Napominjem da se radi o velikoj količini opojne droge i da je ovo jedan veliki rezultat za ovu upravu i sam MUP Republike Srpske – dodao je Šehovac.

Vrijednost zaplijenjene droge iznosi oko 220.000 maraka, a MUP Republike Srpske i Policijska uprava u Istočnom Sarajevu i u narednim mjesecima radiće na suzbijanju ove pošasti.

RTRS