Reprezentacija Srbije u sjedećoj odbojci, sastavljena od igrača iz Republike Srpske, sutra putuje na Evropsko prvenstvo u Budimpešti koje će se održati  od 15. do 20. jula.

Srbija će u Budimpešti igrati u grupi „B“ zajedno sa domaćinom Mađarskom, Litvanijom, Letonijom, Ukrajinom i Njemačkom. Četiri prvoplasirane reprezentacije izboriće plasman u nokaut fazu.

-Činjenica je da do sada nikada nismo imali lakšu grupu, s obzrom na to da se i Rusija koja je aktuelni evropski prvak, i BiH višestruki evropski šampion nalaze u suprotnoj grupi.  U našoj grupi  Ukrajina i Njemačka su favoriti, ali mislim da su to ekipe protiv kojih se može igrati i koje se možda i mogu iznenaditi. Međutim, s obzirom na sve to naš prevashodnan cilj je plasman u četvrtfinale. Ukoliko se to dogodi biće veoma teško jer su i Holandija i Hrvatska koje se nalaze u drugoj grupi izuzetno kvalitetne. U svakom slučaju pokušaćemo ostvariti što bolji rezultat, a plasman u polufinale bio bi vanserijski uspjeh – rekao je Generalni sekretar Saveza sejdeće odbojke Republike Srpske Zoran Ješić.

Prvi meč Srbija igra protiv Litvanije, a potom se istog dana sastaje sa Ukrajinom, a zatim slijlede mečevi protiv Letonije, Njemačke i Mađarske.

Srpskainfo