03.05.2019. godine, u Prijedoru svečano je otvoren prvi kreativno-edukativni centar “Jakša” za djecu, od 2 do 8 godina.

Kreativno-edukativni centar “Jakša” organizuje razne radionice koje pomažu djetetu da na kreativan način ispolji svoju maštu i logiku. Osim što će razviti maštu, dijete će vežbati svoje strpljenje i koncentraciju, finu i grubu motoriku, raditi kognitivne i senzome vježbice i družiti će sa svojim vršnjacima na zabavan i koristan način.

Kome je namijenjen kreativno-edukativni centar Jakša?

– Namijenjen je za djecu uzrasta od 2 do 8 godina koja žele kroz igru da dođu do novih saznanja.

Kada možemo dovesti dijete?

– Svakim radnim danom i subotom od 10 do 18h.

Koliko traje boravak?

– Boravak djeteta u KEC Jakša traje 2 sata bilo koji dan po Vašem izboru.

– U našem kreativno-edukativnom centru svim mališanima obezbijeđen je neophodan materijal i pribor za rad.

KEC Jakša organizuje razne radionice koje pomažu djetetu da na kreativan način ispolji svoju maštu i logiku. Osim što će razviti maštu, dijete će vežbati svoje strpljenje i koncentraciju, finu i grubu motoriku, raditi kognitivne i senzome vježbice i družiti će sa svojim vršnjacima na zabavan i koristan način.

CILJ:

– Cilj radionica za djecu je da razviju i ojačaju svoje kognitivne sposobnosti, usmjere pažnju, razviju kritičko mišljenje, izgrade samopouzdanje, razviju finu i grubu motoriku, stimulišu čula, vježbaju pokrete i ohrabre se za slobodno izražavanje.

Jer, kad se novo znanje usvaja, potrebno je više od 200 ponavljanja da bi se jedna sinapsa u mozgu razvila. Kroz igru, potrebno je svega 10 do 15 ponavljanja.

Kroz igu, ples, vježbice i zabavu otkrivamo kako smo pametni, kreativni i talentovani.

– U okviru našeg programa rada pratimo temelj koji je postavila čuvena doktorica, pedagog i filozof Marija Montesori, čiji se rad zasniva na tome daje vaspitač, učitelj samo posmatrač, a dijete do novih saznanja dolazi isključivo svojim radom.

– Također, u našem kreativno-edukativnom centru Jakša omogućili smo Vam jedan nov, interesantan i drugačiji oblik stvaranja ljubavi prema engleskom jeziku.

Obrađuju se određene teme, sa ciljem stvaranja ljubavi prema stranom jeziku, jer dječiji mozak drugačije usvaja novi jezik, tj. u ranijoj dobi usvaja ga jednako kao i matemji.

Kako bi pokazali da našoj mašti nema kraja, mi smo uveli ijedan poseban vid proslave rođendana. Gdje nudimo nešto sasvim drugačije, proslavu rođendana na jedan kreativan, zabavan i edukativan način u našem prostoru. Mnoštvo ideja, sav repromaterija, organizacija, ideje su naš dio, roditelji su dužni samo da donesu tortu.

prijedor24h