Načelnik opštine Murter-Kornati Toni Turčinov ljut je zbog situacije na otstrvu i, kako kaže, previsokih cijena u sezoni pa je je objavio status na Fejsbuku u kojem proziva ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića.

– Žalosno je da, kad dođe sezona, cijene u svim prodavnicama skoče za 40 odsto. Žalosno je da jedan kroasan košta u Zagrebu tri puta manje nego u Murteru -navodi Turčinov.

– Pa da ipak ova država brine o ruralnim područjima, i provodi takvu politiku ali to smo vidjeli na više primjera.( demografija) – započinje svoj status načelnik.

A onda je prozvao ministra Tolušića.

– Volio bih da ministar Tolušić posjeti Murter pa da malo počne pričati o ruralnom razvoju i razvoju ostrva, kako je pričao u Vodicama prije dva mjeseca. Gospodo poslanici, da li se vi kad zapitate kako je živjeti na ostrvu, i u kojem smjeru idemo – dodaje.

“Odeš kupiti marendu, izađeš iz trgovine, potrošio si 500 kuna, a ništa nisi kupio”

U razgovoru za Šibenik.in rekao je da Murter bilježi jedan odsto više dolazaka, a to “nije relevantno kad je ostrvo primjer loše strane hrvatskog turizma”.

– Gledam ovu situaciju iz dana u dan. Odeš kupiti marendu, izađeš iz trgovine, potrošio si 500 kuna, a ništa nisi kupio. Kroasan u centru Murtera u pekarii košta 8 i po kuna, a u istoj pekari u Zagrebu košta tri kune. Kad govorimo o turizmu i o tome da je Hrvatska skupa destinacija, razumijem ljude s apartmanima jer im je sve skupo – istakao je Turčinov dodavši da treba pronaći optimalan odnos cijene i kvaliteta.

Izvor: indeks.hr