Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da su ga na današnjoj sjednici članovi Predsjedništva Šefik DŽaferović i Željko Komšić preglasali u pogledu odluke u vezi sa zaustavljanjem izgradnje mosta na Pelješcu zbog čega je zatražio pokretanje mehanizma zaštite vitalnog nacionalnog interesa.

– Ja sam glasao protiv zaustavljanja izgradnje i pokrenuo sam inicijativu za pokretanje vitalnog nacionalnog interesa u vezi sa ovim pitanjem, o čemu će konačnu riječ dati Narodna skupština Republike Srpske – rekao je Dodik novinarima nakon sjednice.

 

 

Dodik je naglasio da za razliku od Džaferovića i Komšića smatram da BiH sa Hrvatskom treba da gradi prijateljske odnose, tim prije jer Republika Srpska ima interes za izgradnju mosta na Savi kod Gradiške.

On je ocijenio da je ponašanje Džaferovića i Komšića kontraproduktivno i izrazio nadu da će Narodna skupština Republike Srpske prepoznati interese Srpske i ovu odluku proglasiti nevažećom, tim prije jer se zna da je EU donirala sredstva za Pelješki most i da je kineski izvođač pouzdan partner.

Dodik je najavio da će o ovim pitanjima javnost biti obaviještena u zaključcima sa sjednice.

Srpskainfo