Bivši visoki funkcioner SDA iz Srebrenice Desnica Radivojević, koji je u kućnom pritvoru zbog afere “Traktori”, u kojoj je glavni akter, pojavio se iznenada kao zaštićeni svjedok u slučaju navodne krađe novca od donacije Srbije – Srebrenici, piše portal Infosrpska.

Načelnik opštine Mladen Grujičić i direktor Nacionalnog parka “Drina” i odbornik Radomir Pavlović, koji su prozvani, optužbe demantuju. Tvrde da je riječ o predizbornoj kampanji.

Iza ove prljave kampanje stoje obavještajni krugovi iz Sarajeva i SDA, a cilj je na narednim izborima ponovo preuzeti funkciju načelnika opštine Srebrenica, smatra Radomir Pavlović, bivši predsjednik skupštine opštine.

– Sada se ponovo rade ataci da se srpski narod podijeli, da se naprave podobni i nezavisni kandidati. To će formirati Bošnjaci, to je već oprobano – uvjeren je Pavlović.

Centrala SDA sjetila se svog bivšeg ministra Desnice Radivojevića, ponudila mu da lažno svjedoči protiv Grujičića i saradnika, a zauzvrat, malverzacije u vezi s traktorom, kaže Pavlović, biće zaboravljene.

– Suština je nagodba… To je nastavak stare politike da se urušavaju institucije Republike Srpske – kaže Pavlović.

I za načelnika Srebrenice situacija je jasna, predizborna kampanja za lokalne izbore već je počela. O njegovom radu, dodaje, najbolje govore kilometri asfaltiranih puteva, sportski tereni i projekti.

– Očigledno je prljava kampanja već počela, a sama Srebrenica je preporođena. To ne odgovara onima koji su otjerali više od 10.000 ljudi iz Srebrenice – rekao je Grujičić.

O utrošku sredstava Srbije u Srebrenici govore čisti računi, projekti, izvještaji, ali i pozitivan stav premijerke Ane Brnabić, poručio je načelnik. On je naglasio da je sve provođeno kroz skupštinske odluke, a izvještaji poslati Vladi Srbije.

Desnica Radivojević koji je u tabloidima pokrenuo priču o krađi novca danas nije bio dostupan. Ko je pokrao desetine miliona maraka srebreničkih investicija za vrijeme dvanaestogodišnje vladavine načelnika iz redova SDA, glavno je pitanje, poručuju Grujičić i Pavlović.

RTRS