Na šalterima za izdavanje ličnih dokumenata u Prijedoru gužve nema, ali se očekuje u narednom periodu. U naredna dva mjeseca, ova Policijska uprava, trebalo bi da izda više od pet hiljada ličnih dokumenata.

Na šalterima za izdavanje ličnih dokumenata PU Prijedor, dugih redova još nema.

Međutim, na pomolu su velike gužve, posebno za izdavanje putnih isprava, koje su najviše primjetne u drugoj polovini jula i avgusta.

Cijene za izdavanje ličnih dokumenata su na nivou prošlogodišnjih. Za ličnu kartu treba izdvojiti 18 maraka, dok je za putne isprave cijena različita u zavisnosti od roka važnosti dokumenta.

– Za djecu do tri godine taj iznos je 30 KM i putna isprava važi tri godine. Od 3 do 18 godina je dokument važnostii sa rokom od pet godina i košta 40 maraka, a za punoljetna lica 50. Uz sve tri ove cijene ide i taksa od pet KM – pojasnila je Јelena Samardžija, načelnik Odijeljenja za pravne i kadrovske poslove PU Prijedor.

Ukoliko je potreba da se dobije pasoš hitna, građani ga mogu dobiti za 72 sata ali za to treba da plate 200 KM.

Gužve na šalterima primjetne su ponedjeljkom, iako je radno vrijeme za izdavanje pasoša i ličnih karata organizovano u dvije smjene, svakim radnim danom od 7 do 20 časova.

Za vrijeme sezone godišnjih odmora, trebalo bi da se izda oko 2.700 pasoša, 1.700 ličnih karata i oko 750 vozačkih dozvola, čije izdavanje se obavlja samo u prvoj smjeni.

RTRS