Vlada RS nema namjeru da sprovodi ekonomske reforme, tvrde iz Gradskog odbora PDP Prijedor nakon što nisu prihvaćeni amandmani poslanika ove partije u NS RS.

– Odbijanje prijedloga Kluba poslanika Partije demokratskog progresa u Narodnoj skupštini Republike Srpske, koji za cilj imaju smanjenje potrošnje u javnoj upravi i suzbijanje zloupotreba prilikom javnih nabavki pokazuje da većina koja djeluje u NSRS za cilj ima zaštitu interesa i privilegija vladajuće oligarhije umjesto svih građana Republike Srpske – navode iz GO PDP Prijedor u svom saopštenju za javnost.

Navode da je Klub poslanika PDP uputio dva amandmana na Vladin Prijedlog programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2019 – 2021.

– Amandmani zahtjevaju da svaki zaposleni u javnoj instituciji može da prima samo jednu platu iz javnog izvora finansiranja i da svako trošenje javnih sredstava u javnim ustanovama na svim nivoima vlasti u Republici Srpskoj koje prelazi 1 000 KM bi trebalo biti objavljeno i dostupno javnosti – kažu iz GO PDP Prijedor.

Dodaju da su ovi prijedlozi, koji su opravdani, konstruktivni i zasnovani na mjerljivim efektima uštede i transparentnosti u radu javnog sektora u skladu sa navodnim ciljevima navedenim u Programu ekonomskih reformi vlade.

– Odbijanjem ovih prijedloga, vlast u Republici Srpskoj šalje jasnu poruku da nema namjeru sprovoditi nikakav plan ekonomskih reformi. Svima je već sad jasno da cilj ove Vlade nije poboljšanje standarda građana Republike Srpske već nastavlja stazom prethodnih vlada koje su se bavile demagogijom, maskiranjem problema, praznim obećanjima i potrošenim floskulama.- zaključuju u PDP.

Srpskainfo