Gradski odbor DNS-a Prijedor saopštio je danas da ovu stranku niko nije izbacio iz skupštinske većine jer je DNS na prethodnim lokalnim izborima osvojio dovoljno glasova da u Skupštini grada Prijedora ima deset odbornika i da ima gradonačelnika iz svojih redova.
“Kao pobjednik na tim izborima, na lokalnom nivou birao je s kim će u koaliciju koja je funkcionisala sve donedavno. Takva konstelacija snaga ne funkcioniše više jer se iz naših redova, vođeni raznoraznim, uglavnom ličnim interesima, izdvaja nekoliko odbornika. Kakva je njihova dalja sudbina, na čijim će listama i da li će ih biti na narednim izborima – to ćemo tek vidjeti”, navodi se u saopštenju prijedorskog DNS-a povodom jučerašnjeg saopštenja ovdašnjeg PDP-a.

DNS navodi da u toj grupi sada djeluje i većinu čini i PDP, koji je podršku stanovnika Prijedora imao tek toliko za dva odbornika.

“Ni to nam ne smeta, politička borba je takva, strane se mijenjaju, koalicije mijenjaju, mišljenja sučeljavaju, ali čemu likovanje?”, pitaju iz DNS-a.

DNS podsjeća da su tokom usvajanja budžeta grada za ovu godinu prvo stavke umanjivane, a da se sada isti koji su to radili “busaju u prsa” kako su oni doprinijeli poboljšanju položaja socijalnih kategorija.

“Ti koji su glasali za takav izmijenjen budžet kojim su ugrozili upravo neke od tih kategorija, sada se hvale kako se o njima brinu jer do sada niko nije ili nije dovoljno”, ističu u DNS-u.

Iz DNS-a dodaju da je budžet grada Prijedora godinama i razvojni i socijalni i da predstavnici penzionera sa najviše hvale govore o odnosu ove lokalne zajednice prema toj kategoriji, sa naglaskom da su njihove potrebe izražene materijalnim sredstvima prvi put uvrštene u javni dokument kakav je budžet grada.

Gradski odbor PDP-a Prijedor saopštio je juče da je izbacivanje DNS-a iz skupštinske većine najbolja odluka za grad Prijedor i njegove građane i da to potvrđuje posljednja sjednica gradske Skupštine na kojoj je usvojen veliki broj amandmana i odluka koje neposredno i nedvosmisleno utiču na bolji život stanovnika ovog grada.