Nije brak za svakoga…

Kada dođe do toga da zamišljate venčanicu, romantičnu ceremoniju venčanja i cvetne aranžmane, shvatite kaok nisu svi za brak i ne žele svi da izgovore sudbonosno “da”.

Moderno doba donelo nam je i moderno shvatanje braka. Parovi se danas pre odlučuju da putuju i grade karijere nego li da svijaju toplo porodično gnezdo i podižu decu. Svako od nas ima različite poglede na veze i brak i potrebu za slobodom. Mada, neki horoskopski znaci su skloni tome da ulaze u brak dok drugi beže od toga kao đavo od krsta.

Ovo su svi horoskopski znaci, poređani od onih koji su najmanje zainteresovani za brak do onih koji bi sada i odmah stali na ludi kamen.

Vodolija

Foto: Shutterstock

Odlični su prijatelji, ali njihova potreba za slobodom u kombinaciji sa njihovim strahom od emotivne intimnosti često ih sprečava da stupe u brak. Oni nisu neko ko bi stavio u svoj centar neku osobu, pa im treba neko baš poseban da ih navede na pomisao da se skrase.

Strelac

Rođene lutalice, vole da šaraju pa nisu materijal za brak. Kako im je trava uvek zelenija sa druge strane ograde, trebalo bi ih izbegavati za neke ozbiljnije veze. Vole da putuju i nisu robovi rutine, pa se neretko dešava da se u vezi smore i žele nešto novo.

Devica

Kako su skloni perfekciji, uvek teže da poboljšaju sami sebe, druge, ma sve. Ubedili su sebe da “jednom kada sve bude kako treba” staće i oni na ludi kamen, ali izgleda da ništa nij edovoljno dobro za njih.

Blizanci

Vole da izlaze, obilaze nova mesta i zabavljaju se, ali kada dođe do toga da se obavežu – beže kao da ih sam đavo juri! Problem je u tome što ako se odluče za jednu osobu, onda sve ostale moraju da izađu iz formule. Kkao njima sve brzo dosadi, teško je zamisliti ih pored jedne osobe duže vreme.

Ribe

Foto: Shutterstock

Neverovatno je kako je ovaj znak romantičan i maštovit. Kada dođe do momenta da se skrase pored jedne osobe, njima to postaje mnogo teško. Mogu da budu veoma neodlučne i da tuđe potrebe protumače kao svoje. Zbog toga nisu dobar izbor za brak.

Ovan

Poznat je po svojoj nezavisnosti i tome što radi sve što želi, kada želi i kako želi. Takva ličnost može da bude veoma teška za brak. Ipak, oni žele nekoga ko će im značiti najviše na svetu, te ih zbog toga ne treba u potpunosti isključiti kao opciju.

Škorpija

Ekstremista Zodijaka koji kada je u ljubavi želi da je i ozvaniči – eto to je Škorpija. Ukoliko sumnja u ljubav, neće ostati u vezi jer će radije biti sam. Sa Škorpijom je ili sve ili ništa, pa se zato i nalazi u sredini ove liste.

Jarac

Voli da sve bude sređeno i uređeno, uključujući i privatni život, pa su skloni tradicionalnim ulogama koje društvo nameće. Brak im je vrlo blizak i vide ga kao način da im u društvu poraste ugled.

Lav

Foto: Shutterstock

Horoskopski znak sa kraljevskim kompleksom, želi sve i nema vremena da se bavi sitnicama pa su zato često u braku. Voli romantiku i timski rad, pa im je brak na listi želja. Vodi ih srce, a i osećaju da im je mnogo lakše kada svu svoju pažnju i ljubav mogu da usmere na jednu osobu.

Bik

Tradicionalni znak Zodijaka voli brak. Imaju često potrebu za nekim, a vole i da neko njih treba. Vole stabilnost, pa kada nađu nekoga sa kim će se dobro slagati oni žele da vezu ozvaniče.

Rak

Sanja o tome da ima kućicu sa belom ogradom i decu koaj se igraju u dvorištu. Vole da brinu o drugima i da neko brine o njima, pa im se brak poklapa sa njihovim očekivanjima. Veoma su zaštitnički nastrojeni i vole privatnost, vole i voljeni su, a sve to ide u opisu braka.

Vaga

Vaga je vladarka kuće braka u astrologiji pa su najveće šanse da će upravo ovaj znak biti u braku. Vole da budu u zajednici i dele život sa nekim, a sve vezano za brak ih oduševljava. Vole da sanjare o venčanju i uzbuđuje ih sve vezano za brak, kako one dobre stvari tako i loše.

Telegraf.rs