Na portalu bijeljinske BN Televizije sinoć je objavljen tekst pod naslovom “Vukanović: Dodik se okružio papcima” u kome su preneseni dijelovi intervjua koji je za sarajevsko Oslobođenje dao Nebojša Vukanović, poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a ispod teksta emitovani su i prijeteći i uznemirujući komentari, prenosi portal Infosrpska.

– U komentarima na taj tekst koji su objavljeni na portalu BN TV pušten je /u 20.31 čas/ i komentar autora pod pseudonimom “Romanija”: “Vukane kapu ti skidam. Da ti bog podari zdravlje i dug život. Malo je tako poštenih ljudi. A Dodika jedino metak može skinuti s čela RS i napaćenog naroda. Molim boga da se neko nađe i da ga upuca da čitav narod oslobodi okova i lanaca. Nema druge, izgleda” – navodi se u tekstu.

Foto: SRNA

Foto: SRNA

Infosrpska navodi da je opšte poznato i svjetska je praksa da su mediji odgovorni za sve sadržaje koji se nalaze na njihovim portalima, posebno za ovakve prijeteće i uznemirujuće komentare, što još više dovodi u pitanje odgovornost ove medijske kuće kada se zna da ona godinama medijski satanizuje i kriminalizuje Milorada Dodika.

U međuvremenu je prijeteći komentar autora pod pseudonimom “Romanija” uklonjen.

Kako nezvanično saznajemo, MUP je preduzeo određene mjere i radnje. Takođe, obavijestio je SIPA, u čijoj je nadležnosti ovaj slučaj.

Izvor: SRNA/RTRS