Poznati bosanski gastronom, kuvar i TV voditelj Vjekoslav Kramer, boravi u Prijedoru snimajući materijal za svoje emisije kroz koje će napraviti razglednicu našeg grada. On će biti gost na manifestaciji “Zlatne ruke Potkozarja” koja će biti održana 25.i 26. jula.

Majstor kuharstva, koji kroz svoje emisije “Domaće je domaće” i “Lonci i poklopci” upoznaje gledaoce sa svim čarima kulinarstva, naše domaće kuhinje kao i svjetskih jela i specijaliteta. U jednoj od njih, kako kaže Vjekoslav, predstaviće i dio manifestacije “Zlatne ruke Potkozarja”

-“Zlatne ruke Potkozarja” su mi nekako specifična manifestacija i volim u svaki grad doći jednostavno pokazati da imamo ne samo te “food street“ festival kako to ljudi danas sve nazivaju. “Zlatne ruke Potkozarja” su nekako više vezane za tradicijske zanate i te stvari pa sam odlučio snimiti i jednu emisiju i na toj manifestaciji – rekao je Kramer.

Ovaj poznati kuvar u našem gradu će boraviti sedam dana, a do sada je obavio snimanja na području Nacionalnog parka Kozara, snimanje kod Mehmedove crkve u Kozarcu, na području Klekovače, te je obišao crkve brvnare u Omarskoj i Marićkoj. Poveznica između kuvara Kramera i Prijedora bila je Turistička organizacija grada. Amira Ganić, direktor Turističke organizacije govori o planovima za naredne dane.

-Ovo je četvrti dan njegovog snimanja na području našeg grada. Došao je u nedjelju i od nedjelje je tu, bio je na Kozari ponedjeljak i utorak, evo u srijedu smo ovdje. Sutra će nam doći na svečano otvaranje “Zlatnih ruku“. U petak će doći na svečano zatvaranje, a u međuvremenu ćemo još da snimamo sve ono što je dogovoreno i u subotu je u posjeti Novskoj opštini odnosno Unaregati gdje će završiti svoje snimanje – rekla je Ganlćeva

Kramer je u Prijedoru prvi put i ne krije oduševljenje divnim ljudima ovoga kraja i njihovim gostoprimstvom.

Kozarski