Centar za prikazivanje filmova Prijedor saopštio je da će “Diznijev” hit film “Kralj lavova” zbog velike zainteresovanosti publike prikazivati i u narednih sedam dana.
“Zbog velike zainteresovanosti projekcije filma `Kralj lavova` tri de produžavamo do 31. jula”, najavljeno je iz ove ustanove.

U prvih sedam dana film je pogledalo 975 posjetilaca, što je u prosjeku 139 po projekciji, a kapacitet sale kina “Kozara” je 161 sjedište.

Kino “Kozara” lani je na repertoaru imalo više od 100 filmova i više od 750 projekcija koje je pogledalo više 25.000 gledalaca. Od ukupnog broja filmova, prikazana su 23 animirana, šest evropskih, po pet domaćih i dokumentarnih, dok su ostalo uglavnom holivudska ostvarenja.

Tokom prošle godine, osim redovnih projekcija, organizovane su revije animiranog, domaćeg i njemačkog filma, kao i izbor filmova sa Viva i Sarajevo film festivala.

Osim kinom “Kozara”, Centar za prikazivanje filmova Prijedor upravlja i ovdašnjom LJetnom baštom. Javna ustanova ima šest zaposlenih i u budžetu grada za prošlu godinu za njeno funkcionisanje bilo je planirano 345.121 KM, a realizovano je 285.827 KM, gdje je gotovo trećina učešće vlastitih prihoda.