U Republici Srpskoj i FBiH će danas biti sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost, a u Hercegovini sunčano. Jutarnja temperatura zraka između 13 i 24 stepeni, a najviša dnevna do 36.

Sutra će u Hercegovini biti sunčano. U Republici Srpskoj i FBiH sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Tokom dana, razvojem oblačnosti, mjestimično može pasti malo kiše ili kratkotrajni pljusak, uglavnom u centalnim, sjevernim i sjeverozapadnim podurčjima. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura vazduha većinom između 14 i 20, na jugu BiH i do 24, najviša dnevna temperatura uglavnom između 27 i 32, na jugu do 35 stupeni.

Prvog dana vikenda u Hercegovini će biti malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. U Bosni, umjereno do pretežno oblačno i nestabilno sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura većinom između 15 i 20 stepeni, na jugu i do 24, a najviša dnevna temperatura uglavnom između 25 i 30, na jugu do 33.

I u nedjelju se očekuje umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. Intenzivnija kiša i pljuskovi očekuju se u zapadnim područjima. Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Jutarnja temperatura većinom između 15 i 20, na jugu i do 23, a najviša dnevna temperatura vazduha uglavnom između 23 i 28 stepeni, na jugu do 31.

(Avaz)