Policija u Srbiji je, u okviru međunarodne akcije “Familija”, uhapsila jedno lice iz Sremske Mitrovice i državljanku BiH zbog trgovine narkoticima, saopšteno je danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

U saopštenju je navedeno da su uhapšeni lice iz Sremske Mitrovice čiji su inicijali D.L. /46/ i državljanka BiH čiji su inicijali N.Č. /26/, zbog sumnje da su izvršili krivična djela neovlaštena proizvodnja i promet droge i udruživanje radi vršenja krivičnih djela.

Iz MUP-a su naveli da je osumnjičenima određen pritvor do 30 dana.

U ovoj međunarodnoj akciji, koju su vodile policije Srbije, Hrvatske i Češke u saradnji sa kolegama iz Švajcarske, Kine, Francuske, Belgije, Slovenije i Italije, a u koordinaciji Evropola, DEA i Fronteksa, zaplijenjeno je 1.024 kilograma kokaina.

– Zaplijenjeno je i dva miliona evra i skupocjeni predmeti u vrijednosti većoj od milion evra, dok je ukupno uhapšeno 16 osoba, među kojima su i dvojica srpskih državljana – navedeno je u saopštenju.

Pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije doprinijeli su operativnim radom i hapšenju u Hongkongu četiri člana ove organizovane kriminalne grupe, od kojih je jedan državljanin Srbije, a tom prilikom zaplijenjen je 421 kilogram kokaina.

– Značajan doprinos srpska policija dala je i u identifikaciji i hapšenju trojice osumnjičenih u Švajcarskoj koji se terete da su učestvovali u transportu kokaina iz Јužne Amerike u Evropu, a tom prilikom u Bazelu je zaplenjeno više od 600 kilograma kokaina – navedeno je u saopštenju.

U saopštenju je navedeno da je policija, prilikom pretresa iznajmljenih stanova u Beogradu koje je koristio crnogorski državljanin čiji su inicijali M.D, a koji je uhapšen u Švajcarskoj, pronašla i zaplijenila veću količinu novca različitih valuta i apoena, automobil “audi A8”, 10 luksuznih ručnih satova, falsifikovane dokumente, četiri pištolja, prigušivač, devet mobilnih telefona i manju količinu marihuane.

SRNA/RTRS