U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra se u prvom dijelu dana očekuje pretežno sunčano vrijeme, a poslije podne jače naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Ujutro i prije podne preovladavaće malo do umjereno oblačno i pretežno sunčano vrijeme, a potom se očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, prvo na zapadu, a do večeri će zahvatiti većinu krajeva. Više padavina biće na jugozapadu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, prije podne pojačan južnih smjerova.

Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do oko 24 stepena, a najviša dnevna od 27 do 32, u planinama oko 23 stepena Celzijusova.

Kiše, pljuskova i grmljavine povremeno će biti i u ponedjeljak, dok je u utorak i srijedu ponegdje moguća slaba kiša.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas preovladava sunčano vrijeme, a do kraja dana ponegdje su mogući lokalni pljuskovi.

Banjaluka i Mostar danas su bili najtopliji gradovi sa 36 stepeni koliko je izmjereno u 14.00 časova.

U Sanskom Mostu izmjereno je 35, u Doboju, Brčkom i Gradačcu 34, u Bijeljini, Zvorniku, Neumu, Ribniku, Srpscu, Bihaću i Širokom Brijegu 33, u Bileći, Tuzli, Sarajevu, Šipovu, Grudama i Bugojnu 32, u Trebinju i Mrkonjić Gradu 31, u Rudom, na Mrakovici i u Livnu 30, u Nevesinju i Višegradu 29, na Han Pijesku, u Kalinoviku i na Ivan Sedlu 26, na Čemernu 23 i na Bjelašnici 18 stepeni Celzijusovih.

SRNA/Srpskainfo