Izborna sjednica Skupštine Gradskog Fudbalskog saveza Prijedor, na kojoj je za predsjednika ove organizacije izabran Slaviša Кralj, održana je krajem maja 2016. godine. Oko nje je bilo mnogo kontroverzi, određeni delegati najvišeg tijela GFS Prijedor nisu mogli da uđu u salu Rudničke direkcije jer im je ulaz bio zabranjen, a Кraljev protivkandidat Stojan Stole Janjetović podnio je krivičnu prijavu protiv predsjednika GFS Prijedor, ali i Mile Mandića, predsjednika Područnog Fudbalskog saveza Prijedor.

U cijeli slučaj se uključio i MUP Republike Srpske, PU Prijedor, kao i Tužilaštvo i dok se čeka epilog izbora iz 2016. godine naš sajt je, ekskluzivno, dobio pismo prijave Stojana Janjetovića koje je poslano fudbalskim savezima Republike Srpske i BiH 17. juna 2016. godine pod naslovom: “Obavještenje i zahtjev za zaštitu izbornog procesa u okviru GFS Prijedor”.

S obzirom da je pismo opširno i tematski obrađeno donosićemo ga u nekoliko nastavaka, a danas ekskluzivno objavljujemo prvio dio u kojem piše sljedeće:

 

“Poštovani,

ovim putem želimo da Vas obavijestimo, o posljednjim dešavanjima, vezanim za izborni proces u GFS Prijedor, tj Izvještajno-Izbornoj Skupštini održane u okviru GFS Prijedor koje su održane 31. maja 2016. godine, jedna u hotelu „Prijedor“, a druga u upravnoj zgradi ‘Arcelor Mittal’ i RŽR ‘Ljubija’.

Naime dana 31. маја 2016. godine bila je zakazana Izvještajno-Izborna Skupština GFS Prijedor koja se trebala održati u upravnoj zgradi ‘Arcelor Mittal’ i RŽR ‘Ljubija’, međutim, zbog ponašanja g-dina Slaviše Kralja koji je lično zabranio ulazak na Skupštinu kandidatu za predsjednika GFS Prijedor g-dinu Stojanu Janjetoviću i pojedinim delegatima Skupštine koji su imali uredno ovjerene punomoći svojih klubova da mogu učestvovati u radu Skupštine, do iste nije nikad došlo.

Zbog zabrane ulaska pojedinim delegatima i kandidatu za predsjednika GFS Prijedor na Skupštinu, delegati 11 klubova su se solidarisali i povukli sa mjesta događaja, te se nakon konsultacija uputili u hotel ‘Prijedor’ gdje su održali Izvještajno-Izbornu Skupštinu GFS Prijedor prema Statutu i Poslovniku o radu Skupštine po gotovo identičnom dnevnom redu koji je bio predviđen uz određene izmjene koje je zahtjevao sam Statut i Poslovnik o radu Skupštine GFS Prijedor. Na Skupštini u hotelu ‘Prijedor’ izabran je predsjednik GFS Prijedor, g-din Stojan Janjetović, UO GFS Prijedor na prijedlog predsjednika, kao i ostali organi i tijela GFS Prijedor.

Na ovaj potez 11 delegata se odlučilo jer nisu bili u mogućnosti da pred Verifikacionom komisijom Skupštine zakazanoj u upravnoj zgradi ‘Arcelor Mittal’ i RŽR ‘Ljubija’, dokažu legalnost i legitimitet svojih punomoći a to se jedino pred Verifikacionom komisiom i dokazuje po Poslovniku o radu Skupštine član 13, što ovaj put nije bilo moguće jer su bili fizički spriječeni da prisustvuju Skupštini od strane g-dina Slaviše Kralja koji je u tu svrhu koristio i portirsku službu navedenih ‘Arcelor Mittal’ i RŽR ‘Ljubija’, te pripadnike MUP-a RS, kao i radnike agencije ‘Sektor Security’.

Da budemo precizniji to je samo predstavljalo završni čin u samovolji i zloupotrebi ovlašćenja i položaja, te privatizaciji GFS Prijedor, od strane  g-dina Slaviše Kralja kao predsjednika GFS Prijedor, koje je trajalo nešto duže od godinu dana od kako je izabran za predsjednika GFS Prijedor, a uz svesrdnu pomoć određenih struktura i pojedinaca iz PFS Prijedor, a prije svega mislimo na predsjednika PFS Prijedor g-dina Milu Mandića koji je o svemu ovome tj. kršenju Statuta GFS i PFS Prijedor bio upoznat kako usmeno, tako i pismeno u više navrata, ali ne da nije učinio ništa da bi to spriječio, što je bio u obavezi kao predsjednik PFS Prijedor, već je u svemu tome podržavao g-dina Slavišu Kralja i davao mu vjetar u leđa, što govori i činjenica da je i sam g-din Mandić bio svjedok zabrane ulaska na Skupštinu GFS Prijedor, ali nije reagovao, čak je to i pravdao riječima ‘organizator ima pravo da to uradi’, što je van svih normi ponašanja, ali i Statuta GFS i PFS Prijedor.

NASTAVAK SLIJEDI…

prijedor24h.com