Grad Prijedor objavio je javne pozive za dodjelu podsticaja za zapošljavanje, sertifikaciju i poljoprivredu.
Podsticaji za samozapošljavanje nezaposlenih lica i za žensko preduzetništvo iznose od 5.000 do 8.000 maraka, u zavisnosti od odabrane djelatnosti.

Poslodavcima za zapošljavanje novih radnika namijenjeni su podsticaji od 1.500 KM za nekvalifikovane, polukvalifikovane, kvalifikovane i radnike sa srednjom stručnom spremom, a 3.000 KM za višu i visoku stručnu spremu, kao i za magistre i doktore.

Podsticaji za sertifikaciju i resertifikaciju standarda privrednim društvima, preduzetnicima, udruženjima i zadrugama mogu pokriti do polovine ovih troškova, a ne više od 3.000 KM po korisniku. Za registrovana poljoprivredna gazdinstva ovi podsticaji iznose do 30 odsto troškova sertifikacije ili resertifikacije, a ne više od 500 KM.

Maksimalni iznos podsticaja za razvoj preduzetništva u oblasti poljoprivrede je 5.000 KM, a dodjeljivaće se za govedarstvo, ovčarstvo, svinjarstvo, peradarstvo, proizvodnju gljiva, proizvodnju povrća na otvorenom, voćarstvo i plasteničku proizvodnju povrća i cvijeća.

Rok za dostavljanje prijava za komponente ovog javnog poziva ističe 30. avgusta, osim za sertifikaciju, za koju ističe 31. oktobra.

Javni poziv objavljen je na zvaničnoj internet stranici grada www.prijedorgrad.org.