Da li, ko, i šta kome dozvoljava, ili ne dozvoljava, kada su koalicioni odnosi u Prijedoru u pitanju – to je pitanje na koje mnogi traže odgovor mjesecima.

Demokratski narodni savez, koji je neprikosnoveno vladao Prijedorom, gradom za koga mnogi kažu da je bastion te stranke, više nema skupštinsku većinu. Na papiru koalicija sa SNSD-om postoji dok je u praksi nešto sasvim drugo.

U Prijedoru je godinama vladao jednopartijski sistem, jer je DNS svojim koalicionim partnerima davao samo mrvice. Upravo zbog njihovog licemjerstva SNSD je odlučio da ih isključi iz koalicije u ovom gradu – to je reakcija predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Prijedor, Saše Bursaća, na izjave lidera DNS-a, Marka Pavića, koji je požalio na loše odnose dvije stranke u gradu rekavši da je DNS, sa SNSD-om, uvijek držao vlast u Prijedoru, čak i kad to nisu morali.

“Prvi put kad su oni dobili priliku, oni su DNS isključili. Tako se ne radi s prijateljima i dugogodišnjim partnerima”, rekao je Pavić.

Kakvi su odnosi dvije koalicione partije u Prijedoru? Na to pitanje odgovor je dao Saša Bursać, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Prijedor gostujući u Večernjim vijestima Alternativne televizije.

Pogledajte gostovanje:

ATV