Demagogija Mile Kovačevića, predsjednika Fudbalskog saveza Republike Srpske “ne pije vode” među novinarima u srpskom entitetu, ali zato “vožd Mile” ima uporište u sarajevskim medijima bliskim SDA u kojima može da kaže “argumente” oko “slučaja Gornje Crnjelovo”.

Tako je jednom portalu iz Sarajeva o garancijama od 100.000 maraka i papiru koje je mimo akata Saveza tražio od zvaničnog vicešampiona Republike Srpske izjavio:

-Ovo je izniman slučaj za situaciju u kojoj se nalazi Sloga. Ni od jednog drugog kluba nismo tražili garancije za nastup u predstojećoj sezoni. Imamo određene naznake da bi Sloga mogla istupiti iz takmičenja i stoga moramo poduzeti sve mjere kako bi se donekle osigurali. Mi smo pet-šest koraka ispred njih (FK Sloga, op. a). Ovim potezom želimo uozbiljiti ligu. Imamo raznih informacija. Imali smo sastanak, dobili smo garancije da će igrati. Ipak, željeli smo se dodatno osigurati, mada niko nam ne može garantovati ni da nakon uplate 100.000 KM nije nemoguće da istupe iz takmičenja – rekao je Mile Kovačević za faktor.ba.

Na pitanje šta će se dogoditi ako Sloga ne uplati 100.000 KM, znači li da će automatski biti izbačena iz Prve lige RS-a?

-Ne znači ništa… Ukoliko ne uplati, o tome će odlučivati organi FSRS – kazao je Kovačević.

Da li u svemu ovome od prvog čovjeka FSRS postoji određena namjera da se FSRS dodatno minimizira i devalvira pred izbornu 2020. godinu kada Republika Srpska treba da dobije predsjednika FS BiH pokazaće vrijeme.

Zlatko Krbanjević, predsjednik zvaničnog vicešampiona Republike Srpske na ove riječi predsjednika večeras je, ekskluzivno za naš sajt ovo istakao:

Šta da kažem na to? Ja mislim da se tu stolica jako drma gospodinu Kovačeviću. Mene to ne interesuje, ali za ovu lakrdiju je on odgovoran i niko drugi. A mi ćemo da igramo kako smo nagovijestili i pokušaćemo da ostanemo ove godine u ligi i uopšte ne planiramo neke te čaršijske priče koje stvarno ne dolaze iz našeg kutka. Ali ja mislim da je to samo farsa da oni žele da neki drugi klub ubace jer su napravili lakrdiju sa tih deset klubova što su skratili ligu. I mislim da je ovo totalno bezveze, mi smo uključili advokate i vidjećemo da ne bude i drugih istupanja u ligi.

Poslije svega jasno se može zaključiti da je “veliki patriota” Mile od Žeravice glavni adut za “postavljanje eksploziva” u temelj sagrađen 5. septembra 1992. godine. Vidjelo se to i na izborima 2016. godine kada je prvi put u svojoj istoriji Fudbalski savez Republike Srpske podijeljen na dva tabora, što se do tada nije moglo ni zamisliti!

Istorija će zabliželjiti, kada vrijeme prođe, fakte ko je i kakav bio, koje poteze vukao i šta je njegova zaostavština. Cijena iznenađujuće neprirodnog pakta 2016. godine, sklopljenog preko noći, sa Dinom Begićem je rušenje Fudbalskog saveza Republike Srpske do nivoa regije (područja) i odlazak Kovačevića “kao čuvara FSRS” s predavanjem uloge “grobara” svome nasljedniku…

Hoće li Republika Srpska, poslije Mile Kovačevića, biti nesposobna da predloži predsjednika za Fudbalski savez BiH, po Statutu za četiri plus četiri godine? Da li će Republika Srpska “prodati” i svoje mjesto predsjednika federalnom Sarajevu, kao što je prodala 2016. godine “prećutnim dogovorom” fotelju Herceg Bosne na poziciji prvog čovjeka “krovnog” Saveza?

Amin!

Izvor: SportDC