Hrvatski mediji su objavili imena četiri žrtve stravičnog zločina. Žrtve masakra su Dragomir Tojagić, Јosipa Tojagić, Filjke Tojagić i Maja Tojagić, saznaje Јutarnji list.

U Zagrebu je sinoć ubijeno šest osoba.

Ubijene su sestre Maja i Јosipa, a 10-godišnjak je najvjerojatnije bio Majin sin. Beba koja je pronađena nepovrijeđena na mjestu zločina. Dijete je ubice koji je počinio samobistvo, piše Јutarnji.

U međuvremenu je beba iz KBC-a Zagreb prebačena u Dom za djecu u Nazorovoj.

Zagreb - zločin (Foto:jutarnji.hr//Damjan Raknić)

Zagreb – zločin (Foto:jutarnji.hr//Damjan Raknić)

Uviđaj je na mjestu zločina u Cimermanovoj završen oko 9.30 časova.

Kako prenosi Dnevnik.hr, medijima se jutros kratko obratila Marija Šaranja, zamjenica mjesnog odbora Kajzerica i poručila kako je riječ o cijenjenoj i mirnoj porodici.

– To je jedna mirna i dobra porodica, nikada nije bilo problema s njima. U nekoliko navrata tražili su u mjesnom odboru mogu li im se ikako poboljšati uslovi života. Ovo je tragedija, atmosfera u kvartu je strašna – kazala je Šaranja.

Nadalje, ubistvo je, prema tvrdnjama svjedoka koji su govorili za Dnevnik.hr, počinjeno kalašnjikovim.

– Navodno je došao i s kalašnjikovom ih pobio. Ovo je prestrašno. Evo, tresem se otkad sam čula – rekla je uznemirena stanovnica Kajzerice.

– Vraćali smo se iz grada sinoć oko 23.30. Cijela ulica bila je puna policije. Za ovakvo nešto čitaš da se događa po svijetu, ali kod nas ne – kaže drugi komšija.

Ubica Igor Nađ se nakon masakra dao u bijeg, a policija je nakon višečasovne potrage u petak nešto poslije četiri sata ujutro potvrdila da je lociran na području Brezovice, gdje je prilikom hapšenja počinio samoubistvo.

Zagreb - zločin (Foto:jutarnji.hr//Damjan Raknić)

Zagreb – zločin (Foto:jutarnji.hr//Damjan Raknić)

Šestostruki ubica , Igor Nađ (36) iz Vukovara, jutros prilikom hapšenja izvršio je samoubistvo, i nije želio da se preda, saopštila je policija na vanrednoj konferenciji za novinare.

– Na mjestu događaja pronađeno je šest mrtvih osoba. Dva muškarca, tri žene i dijete. Došli smo do podatka da bi se jedna osoba mogla dovesti u vezu sa ovim djelom. Ta osoba je povezana s jednom od žrtava tako što imaju zajedničko dijete – rekli su iz policije na vanrednoj konferenciji za novinare.

Kako su naveli, nakon što su saznali kojim vozilom se ta osoba udaljila, krenulo je intenzivno traganje i oko 3.30 na području Brezovice locirani su vozilo i ubica.

– On je nakon poziva na predaju počinio samoubistvo – rečeno je iz policije, kao i da motiv ubistva za sada nije poznat.

Maja Tojagić i ubica Igor Nađ (Foto: vecernji.hr)

Maja Tojagić i ubica Igor Nađ (Foto: vecernji.hr)

Gradonačelnik  Zagreba Milan Bandić rekao je da incidenti poput ovog koji se dogodio u četvrti Kajzerica bacaju sjenu i mrlju na sigurnost Zagreba, ali da je grad siguran.

– Ovo je pojedinačni incident, porodični slučaj. Šta se događa pod okriljem noći gradonačelnik ne može znati. U Zagrebu nema obrisa organizovanog nereda i terorističkih indicija. Sigurnost se u Zagrebu piše velikim slovima. Zagreb je jedina metropola gdje u četiri sata ujutro možete otići pješke. Ali da, ovo što se dogodilo baca sjenu i mrlju na sigurnost i otvorenost Zagreba – poručio je Bandić.

RTRS