Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac izjavio je da očigledno postoje čvrste političke veze i dogovor između predsjednika SDA Bakira Izetbegovića i predsjednika SDS-a Mirka Šarovića s ciljem političke diskreditacije člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika.

– Najprije se, putem istog medija iz Republike Srpske, oglašava Bakir Izetbegović, iznoseći niz neistina, paušalnih političkih ocjena, te optužbi na račun predsjednika Dodika, a onda se, u očigledno dogovorenom scenariju, na to nadovezuje Mirko Šarović, koji Bakirovu izjavu koristi za novi napad na Dodika i SNSD. To su smiješne i djetinjaste političke igre na koje građani Republike Srpske neće nasjesti – poručio je Košarac.

Košarac je izjavio Srni da “Šarović koristi lažne Izetbegovićeve izjave kako bi pokušao da opere sopstvene političke greške, kakvih je bilo mnogo u protekle četiri godine, tokom kojih su Šarović i SDS slijepo slušali Izetbegovića i provodili probosansku unitarističku politiku na štetu interesa Republike Srpske i srpskog naroda”.

– Sve ono što je radio SDS u protekle četiri godine, Izetbegović i Šarović zajednički pokušavaju da pripišu SNSD-u i Dodiku, koji su dosljedno branili i čuvali Republiku Srpsku i njene institucije. To će činiti i u ovom i svakom drugom mandatu, sviđalo se to Izetbegoviću i Šaroviću ili ne – naglasio je Košarac.

On je poručio da građani Republike Srpske i Istočnog Sarajeva nikada neće zaboraviti Šarovićevu ružnu političku prošlost, a posebno Šarovićevu izjavu da ga ne obavezuju niti interesuju stavovi Narodne skupštine Republike Srpske.

– Ukoliko zaista želi da promijeni politiku SDS-a, Šarović bi trebalo da izađe iz Izetbegovićevog čvrstog zagrljaja i da prestane da obmanjuje javnost jeftinim političkim trikovima koje sa Izetbegovićem dogovara u bošnjačkim obavještajnim kuhinjama – zaključio je Košarac.

SRNA/RTRS