Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović podržala je sporazum, koji su lideri SNSD-a, HDZ-a BiH i SDA potpisali juče u Sarajevu, ističući da je on u interesu građana Republike Srpske, te da nema ništa problematično u njemu.

– Neopravdano dugo smo čekali ovaj prvi korak – rekla je Cvijanovićeva, i dodala, da dogovor predstavlja volju “naših građana i naših birača”.

Ona je istakla da je formiranje vlasti uslov da bi završili mnoge započete procese i aktivnosti, a posebno da bi spriječili opstrukcije i blokade što je važno za Republiku i njene građane.

– Ne vidim ništa problematično u ovom sporazumu iako neki uvijek mogu problematizovati i tumačiti na različite načine kakav god materijal da napišete i dogovorite. Idemo u formiranje vlasti i nadam se da će ovaj sporazum biti realizovan u predviđenom roku od 30 dana. Želim da vjerujem da će biti sve onako kao što je dogovoreno i potpisano i dajem podršku tim naporima – naglasila je Cvijanovićeva.

Prema njenim riječima, neopravdano dugo je čekano da bude napravljen prvi korak, iako je bilo logično da to bude učinjeno početkom ove godine.

– BiH će i dalje biti suočena sa brojnim političkim izazovima i pitanjima, ali je važno da mi iz Srpske nastupamo jedinstveno i da svaki put budemo u stanju i kapacitetu da provedemo ono što je volja naših građana, odnosno birača. Ova široka koalicija, djelujući i radeći zajedno, garantuje stabilnost i bezbjednost Srpske i opredijeljena je da rješava probleme koji su važni za život građana – poručila je ona.

RTRS