Dugo je štoper Vojvodine  Siniša Saničanin lutao i tražio mesto u crveno-beloj ekipi.

Bilo je, od kada je došao iz Lučana u Novi Sad, odličnih izdanja ovog momka rođenog u Prijedoru 1995. godine, ali bilo je i nešto slabijih partija koje su ga vraćale na početak. U sezoni koja je tek počela plavokosi centralni bek, u paru s kapitenom Rankom Veselinovićem, dokazuje da je izrastao u jedan od stubova odbrane i čoveka na kojeg trener Nenad Lalatović može potpuno da se osloni. I ne samo to, u duelu sa Radom Saničanin je asistirao strelcu Bojanu Matiću.

– Tako to samo fudbal ume da namesti – uz osmeh je prokomentarisao Saničanin. – Posle kornera, lopta se odbila na levu stranu, bio sam tamo, uz to sam i levonog, pa mi nije bilo teško da pronađem Matića. Generalno, posle tri vezane pobede samopouzdanje nam se podiglo i sada nam je mnogo lakše da igramo, ne strahujući od grešaka.

Interesantno je to da je 80 odsto Vošine ekipe igralo i u prošloj sezoni, ali rezultati ni približno nisu bili na nivou koje ekipa beleži ovog leta.

– Jeste, većina od nas igrala je i u prošlom prvenstvu, ali s mnogo manje uspeha. Pri tome, nikako ne treba smetnuti s uma da su sa nama sada Nikola Drinčić, Petar Bojić i Marko Đurišić, kvalitetni i iskusni fudbaleri, koji su nam doneli ono što nam je nedostajalo. To maksimalno koristimo i, evo, nalazimo se na prvom mestu na tabeli. Pri tome, veliki udeo u onome što ostvarujemo ima i trener Nenad Lalatović, koji nam je ulio  samopouzdanje i učinio da zaigramo znatno bolje. Novosađanima sledi gostovanje u Surdulici. Radnik je po pravilu neugodan rival pred svojim gledaocima, što ne plaši Saničanina.

– Tri vezane pobede u prva tri kola donele su nam mir, uverile nas da posedujemo kvalitet i obezbedile čvrstu veru u to da imamo potencijal za postizanje veoma dobrih rezultata. Jeste Radnik neugodan rival kada je domaćin, ali u Surdulicu idemo sa željom da nastavimo u istom stilu u kojem smo igrali do sada. Vojvodina u svaku utakmicu ulazi sa željom da pobedi, biće tako i u nedelju u Surdulici, iako ne bismo bili nezadovoljni ni u slučaju da izborimo bod, da se u Novi Sad vratimo neporaženi. Naravno, ukoliko nam se bude ukazala prilika da osvojimo čitav plen, nećemo je propustiti. Imamo dobru ekipu, igramo sve bolje i verujemo u to da možemo da  izborimo izlazak u Evropu. Optimista sam, verujem da ćemo i u duelu s Radnikom obradovati navijače – poručio je Siniša Saničanin.

Dnevnik.rs