Direktor preduzeća Komunalne usluge iz Prijedora Dujo Milanko tvrdi da ne curi voda iz kamiona koji prevoze otpad iako se tragovi ove otpadne vode vide na ulicama grada Prijedora.

– Iskreno vam kažem ja nijednu pritužbu od građana nemam, ja svako jutro kontrolišem i ja bih sada izašao na lice mjesta da imam dojavu da negdje curi-rekao je Milanko.

Dodao je da ne zna ko našem mediju daje informacije te se osvrnuo na prethodni tekst koji je Srpskainfo objavila o vodi koja curi iz otpada po Prijedoru.

– Jeste da nisam zadovoljan sa vašim naslovom, ali to što ste pisali, pisali ste. Ja bih volio da vi dođete i da obiđemo sve i jedan kamion i ako nađete u gradu da negdje curi pokažite da sam ja neozbiljan- rekao je on.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

Istakao je da po gradu Prijedoru nema tragova od vode iz otpada te da nije tačno da je bilo prijava “Komunalnoj policiji”.

– Nema tragova. Gdje ste vidjeli vi tragove, je li u Banjaluci? Ako ste iz Prijedora makar bi mogli korektno da pišete o svom gradu, ja tvrdim da nema tragova i da su to insinuacije. Zato nemojte to što piše neko po Fejsbuku ili društvenim mrežama, ali i tu se trudim da vidim da li ima nešto i odmah šaljem svoje saradnike, a i ja idem – kaže Milanko.

Na komentar da se tragovi od vode iz otpada ipak vide po brojnim ulicama u gradu, Milanko je rekao da je jutros obišao grad.

– Ja i ti ne živimo u istom gradu i ne gledamo istim očima, i ne obilazite grad koliko ga ja obilazim, svjestan sam da ćete objaviti šta hoćete, ako vam to služi na čast neka vam je sretna i karijera – istakao je on.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

Milanko je komentarisao i činjenicu da su otpadne vode uzrok brojnih i raznih zaraznih bolesti.

– Ako je to razlog da se sa Banjaluke i Incela prebaci nešto na Prijedor, a vi ste iz Prijedora, onda vam svaka čast i doviđenja – zaključio je on.

Podsjećamo, Srpskainfo je prije nekoliko dana objavila priču o vodi koja curi iz kamiona prilikom odvoza otpada i ostaje na ulicama.

Milanko i dalje tvrdi da je na samo jednom kamionu dihtung bio pokvaren i da je on popravljen. Međutim, voda iz otpada koja je izuzetno neprijatnog mirisa, puna je bakterija i izvor raznih zaraza i dalje curi po ulicama grada Prijedora, o čemu svjedoče fotografije koje smo napravili jutros.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

Šef Odsjeka Komunalne policije grada Prijedora Darko Avramov, izjavio nam je za prethodnu priču da je bilo prijava građana koji su se žalili na vodu koja curi iz kamiona „Komunalnih usluga“.

– Nakon telefonskih poziva građana mi pozivamo „Komunalne usluge“ i oni šalju cisterne koje peru ulice – rekao nam je Avramov.

On je tada naveo i da smatra da novčano kažnjavanje „Komunalnih usluga“ zbog prljanje javnih površina ne bi imalo pozitivan efekat.

Foto:Bojana Majstorović/RAS Srbija

Specijalista higijene i zdravstvene ekologije Instituta za javno zdravstvo RS, Dušanka Danojević kaže da se mikrobiološki rizici otpada iz domaćinstava vezuju za opasnosti koje su u vezi sa dokazanim prisustvom brojnih uzročnika zaraznih bolesti.

– Počevši od infektivnog hepatitisa, tuberkuloze, trbušnog tifusa, paratifusa i dizenterije, pa do stafilokoka, streptokoka i drugih patogena – navodi ona.

Srpskainfo