Predsjednik Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestallh civila grada Prijedora, Zdravka Karlica, danas je uručila novčanu pomoć Radovanu Prodanu, ratnom – vojnom invalidu iz Gornjeg Jelovca kojem je kuća izgorjela u februaru ove godine.

Prodan, koji se susreo sa ovim nemilim događajem, stambeno je zbrinut protekle sedmice.

Inicijativa o izgradnji doma za ovog ratnog- vojnog invalida pokrenuta je od strane njegovih sa boraca iz Mjesne boračke organizacije Gornji Jelovac, a izgradnju je realizovala Boračka organizacija grada Prijedora. Period kada je bio bez krova nad glavom je težak, a sada, kako Prodan kaže, ima sve što mu je potrebno.

-Mislim da da će biti dobro. Zadovoljan sam I hvala svim organizacijama i onima koji su skupuli sredstva. Imam sve što trebam, frižider, struja je pnključena, još samo da dovedu vodu i to bi moglo biti to- rekao Je Prodan

Novčana pomoć u iznosu od 500 KM i namirnice za određeni period, biće od značajne koristi za Prodana. Zdravka Karlica, predsjednica Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestallh civila grada Prijedora, kaže da se oni rado priključuju ovakvim akcijama da bi ljudi imali bolje usiove za život.

– Mi smo se pridružili akciji da se napravi kuća gdje su učestvovali i Ministarstvo rada i boračko- invalldske zaštite, Gradska uprava. Udruženje za boračko-invalldsku zaštitu. Boračka organizacija i naravno mi kao Organizacija porodica poginulih boraca, smatrali smo da treba da damo svoj doprinos i drago ml je da je ovo ovako urađeno. Voljela bih da takve akcije pravimo i više za ljude koji su u potrebi. Ipak je ovaj čovjek bio u ratu i mislim da će mu biti jako lijepo ovdje živjeti – kaže Karlica

Ona dodaje da njihova organizacija ima veliko članstvo, ali sve organizacije koje je spomenula, uzajamno djeluju kada je potrebna pomoć ljudima iz ovih kategorija.

Kozarski