Bojana Jovanovskog makedonska policija privela je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da se bavio iznudom novca.

Italijanski portal La Verita objavio je priču o korupcionaškom skandalu u kojem je akter makedonska rijaliti zvezda Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13, a pojedini beogradski mediji navode da je u slučaj umešan i severnomakedonski premijer Zoran Zaev.

Portal je danas objavio video snimak na kome se vidi kako makedonska rijaliti zvezda Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13 uzima od biznismena Jordana Kamčevskog torbu sa novcem i izlazi iz njegove kuće.

Kako se navodi, u prvom delu dokaznog materijala je video snimak na kome se vidi kako biznismen Jordan Kamčev broji novac i predaje Bokiju 13, koji navodno treba da se dogovori sa tužiocem Katicom Janevom da bude oslobođen kazne.

Na snimku se vidi i kako Boki 13 u pratnji jedne muške osobe i sa dve torbe napušta kuću.

U drugom delu je audio snimak na kojem se čuje kako Boki 13 kaže Kamčevu da ne brine da će biti oslobođen i da se Janeva neće protiviti.

La Verita je došla u posed video i audio snimka koje je predao Tužilaštvu za organizovani kriminal u Severnoj Makedoniji.

Beogradski mediji prenose da je tužilac Katica Janeva pokrenula postupak pred Evropskom unijom zbog slučaja korupcije u koji je, kako kažu, umešan miljenik Brisela i Mogerinijeve, premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, kao i njegov savetnik Zoran Bašanović.

Makedonski mediji preneli su priču italijanskog portala, ne pominjući Zaeva, njegovog savetnika Zorana Bašanovića i druge aktere.

Dnevno.rs