Darko Vojvodić, zvanično najbolji trener Republike Srpske izabran na manifestaciji “Dan fudbala” u Banjaluci, koji je s Borcem osvojio titulu u prošloj sezoni Prve lige Republike Srpske javno se pita:

-Gdje su pehar i osvojene medalje za titulu koju je Borac osvojio u prošloj sezoni? Valjda je bio red da se to dodjeli i da klub zvanično bude krunisan i kao takav počne takmičenje u Premijer ligi BiH?! Ovo ne pitam zbog sebe, ali kao zvanično najboljeg trenera Republike Srpske, kojem je FSRS dao taj oreol, interesuje me. Ako se trudimo da Republika Srpska bude ozbiljna Republika, a jeste, zašto je onda Savez na čelu s predsjednikom Milom Kovačevićem neozbiljan? To su neke stvari koje su nelogične i s njima ne mogu da se složim. Nikako!

Još dok je sjedio na klupi Borca Vojvodić je imao “oštar jezik”, pogotovo poslije učestvovanja na turniru u Žeravici.

-Odavno su meni neke stvari jasne, ali sam se i lično uverio u neke koje ama baš nikakve veze s fudbalom nemaju. Sve je srozano na najniži nivo, predsjednik FSRS Mile Kovačević juri vještice, a kuća gori. Umjesto da traži vodu da gasi požar, on dolijeva bezin. I kao sve je u redu?! Pa nije, niti može. Ovakav, kakav je, FSRS je osuđen na propast. To se vidi iz dana u dan, klubovi se gase, nezadovoljstvo je na sve strane, a pojedinci tjeraju po svom ne osvrćući se na pustoš iza sebe – zaključio je Darko Vojvodić.

SportDC