Prijedorčanin Nebojša Marčeta (35) poginuo je u subotu uveče u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u kružnom toku u Prijedoru.

Nesreća se dogodila oko 19.20 kada su se sudarili „reno megan“, koji je vozio N. V. iz Prijedora, i motocikl „suzuki“ kojim je upravljao Marčeta.

Motociklista je tom prilikom zadobio teške povrede. Poslije ukazane ljekarske pomoći u Prijedoru transportovan je u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske gdje je ubrzo preminuo.

Prema pričama očevidaca, motociklista je, iz za sada nepoznatih razloga, prešao u suprotnu traku i direktno se sudario s “renoom” nakon čega je završio na travnatoj površini kružnog toka.

– Vozač „renoa“ je izlazio iz kružnog toga, a mladić sa motociklom je prešao u suprotnu stranu i direktno udario u njega. To se desilo nekih desetak metara prije kružnog toka, a od udara motociklista je doslovno preletio auto i pao nekih 20 metara dalje od mjesta nesreća, na sred kružnog toka – pojasnio je naš sagovornik.

Kaže da je ubrzo stigla i hitna pomoć čiji su radnici nekoliko minuta pružali pomoć nastradalom motociklisti, a pomagali su im i pojedini prolaznici koji su se zatekli na licu mjesta. Povrede glave zadobio je i vozač automobila.

Prema nezvaničnim informacijama, nesretni mladić je prije nesreće vozio motocikl na jednom točku, a prema pričama očevidaca u trenutku nesreće nije imao ni kacigu.

– Prizor je bio užasan. Od udaraca motocikl se skoro prepolovio na dva dijela, a prednji dio vozila je bio u potpunosti uništen. Odmah se vidjelo da je mladić koji je vozio motocikl bio u jako teškom stanju, dok je vozaču auta bila razbijena glava – kaže naš sagovornik.

On je dodao da su se na ovom kružnom toku i ranije dešavale teške nesreće, ali da nikada niko nije poginuo.

– Vozači voze puno brže nego što je dozvoljeno, zbog toga se i dešavaju nesreće. Samo par sati poslije ove neSreće u tom kružnom toku se u subotu dogodila još jedna nesreća, ali srećom tu niko nije nastradao – ispričao je naš sagovornik.

Srpskainfo