Ne znam, poštovani čitaoci, da li vas je sramota države u kojoj živimo i političara koji je vode. Mene, da budem iskren jeste, jer od njih očekujemo iskrenost i ozbiljnost.

BiH je država u kojoj na sve tri strane vlada stranačko jednoumlje. U takvom ambijentu poltron je postalo najunosnije zanimanje, a poltronizam je uslov da dođete do najviših funkcija, ali i da postanete miljenici stranog faktora.

Željko Komšić i Šefik Džaferović su rekli svoje, da im je NATO važniji od formiranja Savjeta ministara, kao i preko potrebnih reformi bitnih za građane. Na taj način su pokazali veliku neodgovornost, ali i poltronstvo prema strancima, ali su, što je još gore, još jednom potvrdili da ih stavovi Srba ne zanimaju.

Ne mogu da vjerujem da su političari na tako ozbiljnim funkcijama kratkovidi, ili je možda i njih, kao svojevremeno i neke iz Srpske, uhvatila neka vrsta naivnosti, pa vuku poteze po nečijim željama, a ne po svojoj savjesti.

U BiH je zdravstveni sistem u oba entiteta odavno na bolovanju. Na tržištu rada sve je manje radnika, a spiskovi penzionera sve su duži, pa su i penzioni fondovi ozbiljno ugroženi. Ovi problemi, koji zahtijevaju hitne reforme, nisu u fokusu političara, koji zbog nesposobnosti težište bacaju na drugu i nebitnu stvar.

Ipak, nisu jedini krivci u ”političkom Sarajevu”. Potpisivali su i naši političari prije više od jedne decenije sve i svašta, pa i zahtjeve za pristup u NATO. Uradile su to sve stranke iz Srpske. Nisu imali hrabrosti da se suprostave visokim predstavnicima. Fotelje su tad bile ozbiljno ugrožene, a one su većini političara važnije od naroda. Glasali su ne razmišljajući o posljedicama. Priče o njihovoj naivnosti i strahu od smjena više ne piju vode; to je njihova zajednička sramota.

Izjava Nikole Špirića u PD BiH od 30. septembra 2005. godine, citiram: ”Biće uslova, mi volimo ispunjavati uslove”, nije ništa drugo nego klasično poltronstvo prema nadobudnim strancima.

Zanimanje poltron tako i dalje cvjeta, a glavni glumci su uvijek isti, samo se fotelje ispod njihovih stražnjica mijenjaju.

E moj narode!!!!

Srpskainfo