Član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović rekao je da do 20. avgusta očekuje postizanje kompromisa o sadržaju i slanju Godišnjeg nacionalnog programa (ANP) za saradnju sa NATO-om, ali i o predsjedavajućem za Savjet ministara.

Redovna sjednica Predsjedništva BiH na kojoj bi se trebao razmatrati i ANP zakazana je za 20. avgust (utorak), a isti dan je zakazana i vanredna sjednica na zahtjev srpskog člana Predsjedništva Milorada Dodika o predsjedavajućem Savjeta ministara.

Sama procedura kako će se sve odvijati još uvijek je prilično nejasna, naročito nakon izjave iz Kabineta Milorada Dodika da su nacrt ANP-a dobili tek jutros.

Ključna pitanja koja su na Predsjedništvu su slanje ANP-a i predlaganje predsjedavajućeg Savjeta ministara, čime bi se otkočilo formiranje vlasti na nivou BiH.

– I jedino i drugo su zakonska obaveza i zadiru u domen vladavine prava. Zato je obaveza svih da se ponašaju u skladu s tim. Sve ovo se mora poštovati u potpunosti. Nije moguć parcijalan pristup u rješavanju navedenih pitanja – naglašava Džaferović za portal Kliks.

Klix.ba/RTRS