Grad Prijedor izabrao je preduzeće “Grijanjeinvest” sa Pala za izvođača radova na mašinskim instalacijama u novoj sportskoj dvorani u naselju Urije za šta će iz budžeta grada biti izdvojeno 571.135 KM.
Paljansko preduzeće jedino se prijavilo na poziv za dostavljanje ponuda otvorenim postupkom javnih nabavki grada Prijedora.

Grad Prijedor i Vlada Srpske za ovo zdanje do sada su obezbijedili po četiri miliona KM, a procjenjuje se da će objekat koštati ukupno deset i po miliona KM.

Osnovna namjena nove dvorane na Urijama, čija je gradnja počela 2012. godine, jeste održavanje sportskih takmičenja u rukometu, košarci, odbojci, malom fudbalu i svim borilačkim sportovima na međunarodnom nivou.

Kapacitet gledališta bi, prema projektu, trebalo da bude oko 1.880 mjesta za posjetioce, 50 mjesta u VIP loži i 12 mjesta u loži za novinare.

Osim glavnog terena, dvorana će imati šest sportskih svlačionica, svlačionice za sudije i delegate, ambulantu i dvije sale za zagrijavanje sportista.

Dodatni sportski sadržaji su takmičarska kuglana sa četiri staze i ugostiteljskom ponudom, velnes centar i manja sala s dvije svlačionice za treniranje borilačkih sportova, dok će u prizemlju, do glavne saobraćajnice, biti poslovni prostor.

Planirano je da se sve slobodne površine u okviru parcele urede prema budućim potrebama korisnika i potpuno ozelene. Predviđeno je i formiranje zelenog tampona, gdje bi visoko drveće ublažavalo negativne posljedice buke i prašine.

Kapacitet parking-prostora čine 122 mjesta za automobile i četiri parking-mjesta za autobuse, a uređeni plato ispred dvorane, budući pješački trg, imaće ljetnju pozornicu.