Zahvaljujući timskom radu i uz podršku rukovodstva Republike Srpske, Jahorina sada postaje planinski centar broj jedan u ovom dijelu Evrope, istakao je danas tokom ceremonije otvaranja najdužeg planinskog boba na Balkanu direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić.

Ljevnaić je naveo da je vrijednost ovog projekta oko 1.800.000 evra, uključujući bob na šinama i objekat koji je izgrađen u blizini vještačkog jezera na vrhu Jahorine.

On je zahvalio srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku, bez čije podrške, kako je rekao, ne bi bili realizovani svi projekti na Jahorini, predsjedniku Republike Srpske Željki Cvijanović i premijeru Srpske Radovanu Viškoviću, čija je podrška značajna.

– Srećan sam što smo u ekstremno kratkim rokovima uspjeli pripremiti najveću ljetnu atrakciju u toku ove sezone za koju sam siguran da će biti najuspješnija ikada – naveo je Ljevnaić.

On je dodao da nije bilo lako osmisliti i uraditi sve od ideje, projekta i realizacije, za šta veliku zahvalnost duguje i svom timu, Nadzornom odboru i partnerima koji su učestvovali i radili naporno.

Prema njegovim riječima, ovim novim adrenalinskim sadržajem planina nije dobila samo najveću ljetnu atrakciju, ovom investicijom povećana je vrijednost Jahorine, zemljišta, hotela i svih vikendica, što im ide u prilog.

Ljevnaić je naglasio da su unaprijedili ponudu i kvalitet, podigli vrijednost svakog kreveta na planini, te ukazao da su vlasnici smještaja na Jahorini na ovaj način puno dobili, a nisu uložili nijednu marku.

– Zato velika zahvalnost državi Republici Srpskoj. Ovaj projekat može samo da uspije uz promociju i podršku vlasnika smještajnih kapaciteta na Jahorini – dodao je on.

Ljevnaić je najavio da je ovo samo početak svega što planiraju da izgrade, te da je za sljedeće ljeto u planu izgradnja “velikog avantura-parka sa ozbiljnim atrakcijama”.

On je dodao da će jahorinsko ljeto biti konkurencija zimskoj sezoni.

Ljevnaić je podsjetio da je u toku izgradnja gondole opremljene modernim kabinama koje mogu da prime deset ljudi, ispod koje se grade tri nove staze, od kojih će se jedna osnježavati, a gradiće se novi ski-lift na Poljicama kapaciteta četiri puta većeg od starog.

Prema njegovim riječima, gradi se i pet kilometara rasvjete na stazama na Jahorini jer je cilj da one rade i noću.

– Danas smo dobili čestitke iz cijele bivše Jugoslavije, pomalo su ljubomorni i pitaju se zašto kod njih nije izgrađen ovaj bob. Moj odgovor je bio da sve naše projekte podržava član Predsjendištva BiH Milorad Dodik i zato se prave rezultati – rekao je on.

SRNA/Srpskainfo