Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske lišili su slobode lice D.Đ. iz Brčkog na području Doboja zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca, rekla je načelnica Odjeljenja za odnose sa javnošću MUP-a Srpske Mirna Miljanović.

– U okviru ovih aktivnosti, pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet, po nalogu Republičkog javnog tužilaštva izvršili su pretres lokacija i vozila u Doboju koje koristi lice lišeno slobode i tom prilikom je pronađeno više predmeta koji su privremeno oduzeti a koji se mogu koristiti u daljem krivičnom postupku – naglasila je Miljanović.

Ona je navela da je lice D.Đ. sinoć predato u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva uz izvještaj koji ga sumnjiči da je 25. aprila izvršio krivično djelo napad na sudiju i javnog tužioca.

Srna nezvanično saznaje da je riječ o prijetnjama sudiji Okružnog suda u Banjaluci Olgi Pantić koje je uputio uhapšeni Dražen Đokić.

Pantićeva je bila predsjednik Sudskog vijeća koje je 2011. godine presudilo Đokiću za krivična djela organizovani kriminal i neovlaštena proizvodnja i promet opojnim drogama i osudilo ga na osam godina zatvora.

Prema saznanjima Srne, Đokić je poslao pismo na kućnu adresu lično sudiji u kojem joj je uputio prijetnje po život njoj i njenoj porodici.

RTRS