Fudbalski klub Borac je na početku premijerligaške sezone zatresao “osinje gnijezdo” zvano Sudijska organizacija Fudbalskog saveza BiH, mnogi iz njega su se našli prozvani i uvrijeđeni, a da li se Borac samo šalio, ili ozbiljno mislio, provjeriće danas jedan od najkompetentnijih iz tog “gnijezda” Salem Prolić.

Naime, sekretar Sudijske organizacije doći će u funkciji posmatrača suđenja u Banjaluku na utakmicu petog kola Premijer lige BiH u kojoj se sastaju Borac i Mladost iz Doboja kod Kaknja. Prolić će biti “izvidnica” Saveza šta se to zapravo dešava u Banjaluci jer Borac je na početku sezone drastično oštećen u Tuzli, to su priznali i u FS BiH, ali sudije koje su griješile nisu adekvatno kažnjene kao recimo mahač na meču Željezničar – Zrinjski!

Osim toga u FS BiH su stavili Banjalučane “na nišan” zbog javne riječi što se moglo vidjeti i po ocjeni Prijedorčanina Zorana Grbića na meču Radnik – Borac (1:2) u Bijeljini iako je predsjednik Komisije za sudije i suđenje FS BiH Dragan Banjac iz Kozarske Dubice rekao da su oba penala ispravno dosuđena na toj utakmici.

Kao uposlenik FS BiH Salem Prolić će večeras na Gradskom stadionu “skenirati” situaciju i pokušati da odgonetne šta je Borac zaista htio dizanjem svog glasa protiv nepravde od kojeg su uzdrmani temelji korumpirane organizacije iz Sarajeva, pa se i “osinje gnijezdo” opasno zaljuljalo, što nije nimalo prijatno svima onima koji se u njemu nalaze!

Izvor: SportDC