U Republici Srpskoj i FBiH u ponedjeljak će biti sunčano, toplije i mjestimično vruće, sa maksimalnom dnevnom temperaturom do 36 stepeni Celzijusovih.

Јutro će biti pretežno vedro, a tokom dana sunčano i toplije, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Јutarnja temperatura vazduha iznosiće od 10 do 16, na jugu do 21, a najviša dnevna od 28 do 33, na jugu i sjeveru do 36 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab vjetar istočnog i sjeveroistočnog, u Hercegovini jugozapadnog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

U utorak, 20. avgusta, biće sunčano i toplo, mjestimično vruće, a najviša dnevna temperatura vazduha iznosiće od 29 do 35 stepeni Celzijusovih, na jugu i sjeveru stepen-dva toplije.

U srijedu, 21. avgusta, očekuje se sunčano i toplo vrijeme uz popodnevno umjereno naoblačenje najprije na zapadu i rjeđi pljuskovi sa grmljavinom u zapadnim, sjevernim i centralnim krajevima. Najviša dnevna temperatura vazduha biće 28 do 32, na jugu do 36 stepeni Celzijusovih.

U četvrtak, 22. avgusta, preovladavaće promjenljivo vrijeme uz sunčane intervale, mjestimično sa kišom i pljuskovima i najvišom dnevnom temperaturom vazduha od 24 do 30, na jugu do 34 stepena Celzijusova.

SRNA/RTRS