Policija u Prokuplju saopštila je da je uhapsila državljane Njemačke zbog sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje.

S. F. (42) i njegov 17-godišnji sin, Albanci porijeklom iz okoline Podujeva, uhapšeni su na Merdaru, kada su prilikom redovne kontrole, u vozilu “krajsler” ispod stvari pronašli devetogodišnju djevojčicu koju su najvejrovatnije pokušali da prokrijumčare u Njemačku, gdje se nalazi njena majka.

Dijete je pronađeno u prostoru za rezervni točak automobila njemačkih registarskih oznaka. Njime su ka Njemačkoj putovali otac i sin, obojica albanske nacionalnosti, s tim da je otac kod sebe imao putne isprave tzv. Kosova, a sin ličnu kartu izdatu u Njemačkoj.

Oni su carinicima rekli da nemaju ništa da prijave.

Međutim, detaljnim pregledom automobila carinici su u gepeku, u prostoru za rezervni točak, pronašli djevojčicu albanske nacionalnosti, čija su dokumenta, kao i izvod o prebivalištu izdat u Podujevu, naknadno pronađeni u unutrašnjosti automobila.

Vozač automobila je nakon što je djevojčica pronađena, rekao da se radi o djetetu njegove sestre koja živi u Njemačkoj i da se dijete igralo i slučajno sakrilo tu.

Kako se navodi, djevojčicu su preuzeli radnici Centra za socijalni rad u Prokuplju, a osumnjičenima za njeno krijumčarenje je određen pritvor od 48 sati, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Izvor: Tanjug