Veliki broj uglednih članova hrvatskog društva otvoreno koketira sa ustaškom ideologijom, ocjenjuju hrvatski portali i ukazuju na aferu sa ginekologom iz Vukovara i visokim funkcionerom HDZ-a.

Mirjana Semenić Rutko, vukovarski ginekolog i član parlamentarne Stranke rada i solidarnosti, priključila se “Fejsbuk” podršci ustaškom pozdravu “Za dom spremni”.

Ona je time izrazila neslaganje sa sudskom presudom o kojoj se ovih dana puno govori i kojom je taj podrav zabranjen zbog ustaške ideologije.

Mirjana Rutko je dala svoju podršku “Fejsbuk” objavom u kojoj stoji: “A kada mi to nismo bili za dom spremni?”

Ona se već duže vremena žali da joj nedostaju pacijenti, a predstavnici vukovarskog “Živog zida” poručuju joj da je sada jasno zašto ima sve manje pacijenata.

– Šta mislite koliko je Srpkinja, Јevrejki, Romkinja i Hrvatica poslije ovoga spremno da legne na vaš ginekološki sto – poručili su Mirjani Rutko iz ove stranke.

Istovremeno, hrvatski portali prenose da nekadašnji hrvatski ministar i visoki funkcioner HDZ-a Lovro Kuščević u svojoj vili na Braču, koju iznajmljuje bogatim turistima, drži veliku sliku ustaškog poglavnika Ante Pavelića.

Vila koju je Kuščević izgradio u Nerežišćima, koja se u knjigama vodi kao “pašnjak” i koja 11 godina nije upisana u katastar, gotovo je cijelo ljeto rasprodata.

Slika ustaškog poglavnika je iznad kuhinjskog kamina tako da je gosti moraju primijetiti.

Kuščević je bio jedan od najbližih saradnika premijera Hrvatske Andreja Plenkovića, podsjećaju portali.

SRNA/RTRS