„Vodovod“ Prijedor proteklih mjesec dana izvodi radove na redovnoj zamjeni vodomjera u Aerodromskom naselju. U okviru ovih aktivnosti vrši se i kontrola priključaka vezano za nelegalnu potrošnju vode, kao i evidentiranje potrošača koji nemaju izgrađen vodomjerni šaht i vodomjer.

Kako bi se stanje na terenu uredilo na najbolji način, „Vodovod“ je potrošačima u više navrata upućivao upozorenja vezana za obavezu potrošača da izgrade vodomjerni šaht i ugrade vodomjer.

U okviru navedenih aktivnostu u naselju je do sada zamijenjeno 335 vodomjera. U isto vrijeme identifikovani su i neki potrošači koji još uvijek nisu ispunili svoje obaveze prema „Vodovodu“ – utvrđeno je da 48 potrošača nemaju ugrađen vodomjer, a 2 potrošača nemaju izgrađen vodomjerni šaht. Ovim potrošačima uručena su obavještenje o obavezi ugradnje vodomjera i vodomjernog šahta. Ukoliko svoje obaveze ne ispoštuju u zadanom roku, protiv njih će biti podneseni prekršajni nalozi i biće isključeni sa vodovodne mreže.

Radovi u Aerodromskom naselju se nastavljaju i u narednom periodu.

I ovom prilikom apelujemo na naše potrošače da u najkraćem roku ispune svoje zakonske obaveze prema „Vodovodu“, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i kako bi se stanje vodosnabdijevanja u Aerodromskon naselju uredilo na najbolji način.

Vodovod/prijedor24h